Zari

Kelly Reno

Povolání:
Národnost:
Věk:
58
Narození:
19.6. 1966, Pueblo, Colorado, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Kelly Reno se narodil 19. června 1966 v Pueble (USA, stát Colorado). Věčně rozesmátý kluk s obličejem plným pih vyrůstal v poměrně drsném prostředí dobytkářské farmy svých rodičů Buda a Ruth, takže není divu, že se v koňském sedle udržel snad ještě dřív, nežli začal běhat. Možná právě byl jeden z důvodů, proč se mu, jako třináctiletému, splnil jeden velký sen - zahrát si ve filmu. Roku 1979 byl vybrán, aby ztvárnil postavu chlapce Aleca Ramseyho v dobrodružném snímku Černý hřebec (The Black Stallion).

Natáčení jej velice bavilo a tak se jeho rodiče rozhodli jej v této aktivitě i nadále podporovat, i když to znamenalo poměrně značný zásah do jejich rodinného i pracovního života. Jako Alec se Kelly Reno znovu objevil o čtyři roky později ve volném pokračování své prvotiny - filmu "Návrat černého hřebce" (The Black Stallion Returns) a za svůj výkon získal nominaci na Young Artist Award, což je americká filmová cena, udělovaná nadějným mladým hercům. Její součástí je i stipendium, umožňující jejím držitelům bezproblémové studium některého z uměleckých oborů.

Právě toho hodlal využít i Kelly, který mezitím stihl natočit ještě koprodukční americko - maďarský film "Hosszú vágta" a mihl se i v několika dalších epizodních roličkách. Plánům na skvělou hereckou budoucnost ale učinila v květnu 1985 konec dopravní nehoda, při níž čerstvý maturant Kelly Reno utrpěl komplikovanou zlomeninu nohy a další těžká zranění vnitřních orgánů, hlavně ledvin a plic.

Rehabilitace trvala příliš dlouho a navíc Kellymu zůstaly trvalé následky včetně zhoršeného zdraví a viditelných jizev, kvůli nimž se hereckou kariérou musel rozloučit. V roce 1986 se oženil s Lynette Tuttle (svojí studentskou láskou a účastnicí osudové nehody) a převzal rodinnou farmu. Manželství sice o 10 roků později skončilo rozvodem, narodily se z něj ale tři děti: Ryan (nar. 1989), Raelyn (nar. 1993) a Justin (nar. 1994). V letech 1998 - 2005 byl ženatý s Annettou Crumb, jíž pomáhal vychovávat syna Jesseho a od r. 2007 je jeho ženou Dawn Hickey.

V současnosti žije Kelly Reno s manželkou a nevlastní dcerou i nadále v rodném Coloradu a živí se jako řidič kamionu, čímž v sobě odboural poslední stopy dávného traumatu.

Autor: green-tea

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Tělo v mé hlavě

16:20 - 17:25

56 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

36 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kelly Reno

Reno Kelly

Joe Hisaishi

Hisaishi Joe

Respiri

Respiri
Respiri

Naposled navštívené:
Kelly Reno

Reno Kelly

Joe Hisaishi

Hisaishi Joe

Respiri

Respiri
Respiri