Zari

Francesco Quinn

Povolání:
Rodné jméno:
Francesco Daniele Quinn
Národnost:
Narození:
22.3. 1963, Řím, Itálie
Úmrtí:
6.8. 2011, Malibu, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Francesco Quinn Daniele, herec a aktivní sportovec Italsko, Španělsko, Francouzsko, Amerického původu (všechny tyto světové jazyky perfektně ovládal) se narodil v Itálii v Římě dne 22.3.1963, a byl třetím synem Oscarem ověnčeného světoznámého herce Anthony Quinna a významné kostýmní a módní výtvarnice Jolandy Addorlori, která byla otcova druhá manželka, a jejichž manželství trvalo 31 let.

Francesco vystudoval střední školu a od studia na vysoké upustil, protože se na pohledného a vysportovaného mladíka začaly hrnout nabídky k filmu. Quinn hrál nejen v Evropě, ale i Americe, a objevil se také několikrát po boku svého otce. Z těchto filmů mi připadá nejpozoruhodnější film podle Ernesta Hemingwaye - STAŘEC A MOŘE, kde hrál Franco mladého Santiaga, zatímco otec hrál postavu zralého – starého muže na sklonku života.
Francesco Quinn hrál uhrančivé a nebezpečné muže, zahrál si také upíry - Tepes Vlad v roce 2003, nebo hrál v historickém thrilleru Vlad a putování bojovníka Thane Le Mal. Následoval, co se týče rozmanitostí charakterů také svého otce a hrál v několika historických filmech a dramat. Vlastně jednou z jeho prvních rolí byl atletický, pohledný a slušně herecky vybavený jako Marcus Vinicius v roce 1985 v kosmopolitní produkci - mini-sériii QUO VADIS? podle románové předlohy Henryka Sienkiewicze.

Quinn získal cenu diváků na festivalu v roce 2007 - CineVegas, a za krátký film - MUERTAS, v hlavní roli pro změnu Zlatý glóbus. V roce 2007 za roli Rubena Vegy byl v Academy Award nominován za krátký film WOMAN TONTO, podle adaptace povídky Elmora Leonarda.

Od roku 1999 hrál Francesco v seriálu - Mladí a neklidní, a opět nominace na cenu ALMA. Hrál v seriálech s kriminální tématikou, ať už na straně policie, nebo zločinu.
The Fugitive, kde hrál Victora Gutierreze, agenta DEA, nebo v roli padoucha Syeda Aliho v seriálu Fox 24 . m.j. hrál v seriálech u nás poměrně dobře známých - Myšlenky zločince, JAG, ER, CSI: Miami, Glades, Navy NCIS, V žáru noci, Miami Vice, Red Shoe Diaries, Vengeance Unlimited a The Adventures of Young Indiana Jonese.

Francesco Quinn byl ženatý s irsko-americkou modelkou Julií McCann od roku 1992 do roku 2011, když se v lednu pro Francescovu nevěru rozvedli. Měli dva syny, dvojčata Maxe a Michela. Byl také vášnivý sportovec, lyžoval, věnoval se snowbordingu, windsurfingu, potápění, jízdy na horském i silničním kole, jízdě na koni, patřil mezi vášnivé motocyklista, miloval silné motorky, a vyzkoušel si práci matadora u býčích zápasů, kde přišel ke dvěma zlomeným žebrům, jak ho býk nabral na rohy…

Francesco Quinn zemřel náhle dne 5. srpna 2011 v Malibu na infarkt při tréninku v běhu se svým synem Maxem. Z klanu Quinnových žije ještě deset dalších sourozenců až na nejstaršího Christophera, který se jako dvouletý utopil v moři.

Francesco se velice na otce podobal, zdá se mi, že měl podobné charizma a jeho života je velká škoda. Za svou éru herce hrál v 71 filmem, jeho vlastně první rolí byl Marcus Vinicius ve zmíněné sérii "Quo Vadis?", a následovala role Rhaha ve filmu – PLATOON – Četa - 1986.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Francesco Quinn

Quinn Francesco

Frank Rice

Rice Frank

Naposled navštívené:
Francesco Quinn

Quinn Francesco

Frank Rice

Rice Frank