Cerven

Esai Morales

Povolání:
Národnost:
Věk:
61
Narození:
1.10. 1962, Brooklyn, New York, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Esai Manuel Morales je asi hodně znám z jedné ze svých prvních filmových rolí životopisného filmu La Bamba, kde hrál Boba Moralese nevlastního bratra zpěváka Richie Valense. Debutoval v roce 1983 v Bad Boys, ve kterém si zahrál s Seanem Pennem.

Narodil se 1.10.1962 v Brooklynu v New Yorku portorickým rodičům Iris Margaritě pracující v Workers Union jako ochránkyně dámského prádla a Esai, který byl svářeč. Oba pocházeli z Portorika. Když mu bylo šest let, rodiče se rozvedli. Ve třinácti letech utekl z domova, protože se chtěl stát hercem, v čemž mu jeho matka bránila. Nakonec se spolu odobřili.
Hercem se rozhodl stát, když viděl film Dog Day Afternoon (Psí odpoledne 1975) s Al Pacinem v hlavní roli. Navštěvoval školu múzických umění High School na Manhattanu od čtrnácti let a ve stejném roce debutuje na Shakespearovském Festivalu v Central Parku. Hrál Raula Julia v Bouři.

V průběhu své kariéry v New Yorku hrál v mnoha dalších divadelních představeních v Ensmble Studio Theatre např. v El Hermano, Salome… Za svůj výkon v představení Tamer of Horses získal v Los Angeles cenu Drama Critics Circle Award.
Sám Esia si o sobě myslí, že je perspektivní herec (actor-vist).
O roli například poručíka Tonyho Rodrigueze, šéfa týmu detektivů ze seriálu NYPD Blue (Policie New York) říká: „Ten chlap je skutečný hrdina, lepší už ani nemůže být.“
V této roli hrál od roku 2001-2004. Práci zde ukončil, protože jeho role mu již nepřinášela dostatek uspokojení.
Ze začátku své kariéry hraje spíš záporné role a nebo policisty. Potom se to změní, ale přesto není dokonale spokojený.
„Jako herci Hispánského původu jsme často opomíjeni a hození do škatulky jednotvárných rolí a nikdy nedostanete šanci zjistit, kdo doopravdy jste. Je to medvědí služba, kterou Hispánci a Latino přinášejí. Je frustrující, když pomlouvají vaše etnické dědictví. A pokud dostanete hlavní roli ve filmu nebo uvádíte televizní show, je to show Latino nebo černá show. A já chci, aby změnili názor.“
Proto s několika jinými herci a za pomoci Washington DC, založil Národní hispánskou nadaci pro umění. Inspirací mu byla jeho matka, které pracovala v The International Ladies' Garment Workers' Union (jeden z největších ženských odborových svazů USA). Zajímá se také o životní prostředí a je zakládajícím členem představenstva ECO (Earth Comunikace Office).

V červenci 2007 je obviněn svou bývalou přítelkyní Elizabeth Mazzocchi z napadení a z údajného nakažení pohlavně přenosné choroby – herpes. Morales však veškerá obvinění popřel. Jeho ex-přítelkyně nakonec své trestní oznámení stáhla, protože v době nakažení s ním ještě žila. Skončilo to nakonec tak, že veškerá obvinění byla stažena a Morales osvobozen pro nedostatek důkazů.

Zajímavosti:
Přátelé mu říkají Manny. Také je zpěvák ve skupině, která nese jeho název – Esei Morales. Jako dítě bral své matce z kabelky cigarety ne proto, že by chtěl kouřit, ale proto, že chtěl své matce zachránit život.
Svůj hlas propůjčil i do videohry True Crime: New York City.
Je vegetarián.
V současné době žije v Los Angeles se svými dvěma psy, zlatým retrievrem jménem Corduroy a výmarským ohařem Frankiem.

Autor: Vanessa2

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Zlatá panna (1980) [TV film]

14:45 - 15:50

45 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Vikingové (1958)

13:50 - 15:45

100 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Lepší pozdě nežli později (200...

15:00 - 17:40

30 minut již uběhlo
130 minut zbývá do konce

Prima - Cena medu (1986)

15:30 - 17:20

0 minut již uběhlo
110 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Esai Morales

Morales Esai

Naposled navštívené:
Esai Morales

Morales Esai