Zari

Danielle Harris

Povolání:
Rodné jméno:
Danielle Andrea Harris
Národnost:
Věk:
47
Narození:
1.6. 1977, Daytona Beach, Florida, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Na první pohled nenápadná, ale přesto velice snadno zapamatovatelná, nejen kvůli zcela osobitému hereckému projevu, ale i kvůli rolím, které si vysloužila. Moc hlavních úloh zatím nepobrala, ale o to víc se snaží v těch vedlejších. Dalo by se říct, že jde o takovou novodobou hororovou princeznu. I sama Danielle přiznává, že hraní v hororech ji baví.

Začínala už jako malé dítě, hrála v několika reklamách, televizní soap opeře a seriálu Roseanne. Její první filmovou rolí byl Halloween 4: Návrat Michaela Meyerse a Halloween 5, kde ztvárnila postavu Jamie Lloyd, dcery Laurie Strode, kterou v prvním a druhém díle Halloweenu hrála Jamie Lee Curtis. Jamie však role v těchto filmech odmítla a tak scénáristé museli zaimprovizovat a přišli s touto novou postavou, která se objevila i v Halloweenu 6: Prokletí Michaela Meyerse (tam už ji však neztvárnila Danielle). Ač se dá polemizovat o kvalitě těchto snímků, musí se nechat, že Danielle Harris si tím udělala pěkný párek zářezů na pažbě a vklouzla do podvědomí hororových fandů, nebo minimálně fandů série Halloween. V této době se stala i obětí jednoho dotěrného stalkera.

Následovala seagalovka Muž s cejchem smrti, ale pak přišla bomba. Ve filmu Poslední Skaut ztvárnila drzou dceru Bruce Willise. Snímek se vyznačuje napínavým dějem, ale především kadencí brutálních hlášek, která nikdy nespadne na normál. Kreace, kterou zde Danielle Harris předvedla je úchvatná a právem nezapomenutelná.

Míhala se i ve filmech jako Dobrodruzi z velkoměsta nebo Zachraňte Willyho a několika televizních filmech a seriálech. Ve filmu Denní světlo režiséra Roba Cohena jí opět připadla role dcery, tentokrát ne však hlavního hrdiny a byla spíše do počtu. Můžeme ještě zmínit Snímek Temná legenda, který byl poměrně povedenou variací na Vřískot a celkem úspěšně se svezl na vlně zájmu, kterou tento kousek zdvihl.

Poté se uvrtala do několika více či méně známých projektů, ale v roce 2007 přišel zlom. Rob Zombie ji obsadil do své verze Halloweenu, kterou sice spousta škarohlídů odsoudila, protože se ho z nějakého důvodu snažili srovnávat s Carpenterovou jedničkou, což je absurdní a zbytečné. Zombie se vydal jinou cestou, nechtěl jen kopírovat nebo nastavovat kaši. Danielle Harris zde ztvárnila postavu Annie Brackett, dcery šerifa Bracketta a kamarádky hlavní postavy Laurie. Její kreace si rozhodně zaslouží pozornost. Zombie se rozhodl její postavu nechat přežít, v druhém díle jí nabídl ještě více prostoru a nutno říci, že zde zastínila i Scout Taylor – Compton v roli Laurie. Ač zde Danielle nehrála hlavní roli, jde asi o jeden z jejích prozatím nejzásadnějších výstupů.

V roce 2010 se objevila v u nás relativně neznámém filmu Stake land, který získal skvělé ohlasy. U nás je však známější film Hatchet II, kde ztvárnila Danielle hlavní roli. Hororová komedie, která je nezapomenutelná pro svoji nekompromisní brutalitu a gore efekty na skvělé úrovni, se mezi hororovými fandy stala velice populární.

Mimo jiné se Danielle objevila i v ceněné minisérii Fear Clinic po boku hororového veterána Roberta Englunda nebo ve skvělém hororu Blood Night. Ač jsou snímky, ve kterých se objevuje častokrát béčkové, už svou přítomnost je povyšuje na něco víc. Její aura začíná nabývat na proslulosti a s každým dalším filmem se blíží víc a víc titulu nekorunované královny hororu, který má (alespoň podle mého) Jamie Lee Curtis už hodně dlouho.

Autor: Albertosaurus

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

8 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

38 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

68 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

13 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Danielle Harris

Harris Danielle

Nadia Gray

Gray Nadia

Gasparone

Gasparone
Gasparone

Naposled navštívené:
Danielle Harris

Harris Danielle

Nadia Gray

Gray Nadia

Gasparone

Gasparone
Gasparone