Cerven

Barbi Benton

Povolání:
Rodné jméno:
Barbara Lynn Klein
Národnost:
Věk:
74
Narození:
28.1. 1950, New York City, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Barbi Benton, původním jménem Barbara Lynn Klein, se narodila 20. června 1950 v New Yorku do židovské rodiny. Otec byl gynekologem a matka pracovala ve finančním poradentství. Vyrůstala a studovala v Sacramentu v Kalifornii. Toužila být veterinářkou, ale brzy z toho sešlo - nesnesla pohled na krev. Nepostrádala temperament, vrhla se téměř do všeho, od potápění až po hru na klavír. Díky své perfektní postavě, hlubokým očím a širokému úsměvu nakonec skončila u modelingu.

Manažeři časopisu Playboy vycítili příležitost a Barbara (tehdy ještě Barbara) započala úspěšnou dráhu pózováním prvotřídním fotografům. A dráha pokračovala strmě vzhůru. Byla hvězdou v show Playboy After Night. Majitel časopisu Playboy, tehdy dvaačtyřicetiletý Hugh Hefner se bezhlavě zamiloval a veřejně požádal o Barbařinu ruku. Zaskočilo ji to a odvětila: „Ještě nikdy jsem nemilovala nikoho, komu bylo víc jak 24.“ A Hefner odpověděl: „To je v pořádku, já taky ne!“ Nevzali se, ale jejich vztah vydržel několik let. Nic netrvá věčně a Barbi si byla vědoma svých ambicí. Na čtyři roky zakotvila na pravidelných vystoupeních v Hee How, celoamerické televizní show, kde excelovala nejen vizáží, ale i humorem a zpěvem. Osudové bylo i setkání s hudebním geniem Shelem Silversteinem, který ji přivedl do "mekky hudby" Nashville, kde vyprodukovali první nahrávky. Debutní LP Barbi Doll (1974) dosáhlo na 18. místo, ale největší úspěch byl o rok později s písní Brass Buckles (5. místo hitparády Billboard). Celkem nahrála osm alb. Populární byla i v Japonsku a západoevropských zemích.

Celá sedmdesátá léta tak strávila mezi Nashvillem a Hollywoodem. Vytvořila řadu úspěšných televizních seriálových rolí a několik filmů (The Naughty Cheerleader, Hospital Massacre, Deathstalker...).

14. října 1979 se konečně "usadila". Provdala se za developera George Gradowa. Mají dvě děti, Alexandra a Arianu a střídavě pobývají v Aspenu a Los Angeles.

Autor: Petrkey

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Bez milosti

17:25 - 18:20

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:45 - 17:55

52 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Barbi Benton

Benton Barbi

Naposled navštívené:
Barbi Benton

Benton Barbi