Zari

Barbara Bates

Povolání:
Národnost:
Narození:
6.8. 1925, Denver, Colorado
Úmrtí:
18.3. 1969, Denver, Colorado
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Nejstarší ze tří dcer, Barbara, se narodila v Denveru v Coloradu. Studovala balet a pracovala jako modelka pro teenagery. Jako dospívající byla plachá dívka a dalo mnoho přemlouvání, než se zúčastnila místní soutěže krásy. Soutěž s přehledem vyhrála a jako cenu obdržela dvě jízdenky na cestu do Hollywoodu. Dva dny před návratem do Denveru se Bates setkala s Cecilem Coanem, scénáristou United Artists, což nakonec změnilo její další život. V září 1944 ji Cecil představil producentovi Walterovi Wangerovi a následovala smlouva s Universal Pictures. Devatenáctiletá Barbara odstartovala řadou malých a ještě menších rolí. To pravé umění ji čekalo až od roku 1947 pod hlavičkou Warner Brothers a 20th Century-Fox (1949).

Navzdory zdánlivě úspěšné kariéře se život Barbary, jak na plátně, tak i v soukromí rozpadl. Stala se obětí extrémních výkyvů nálad, nejistoty, špatného zdraví a chronické deprese. V roce 1954 byla obsazena televizní společností NBC do seriálu situačních komedií Je to velký život, ale po 26 epizodách byla propuštěna kvůli jejímu nevyzpytatelnému chování, depresemi a nestabilitě. Bates se pokusila zachránit svou kariéru a odcestovala do Anglie. Podepsala sice smlouvu se společností Rank, ale na práci byla příliš emocionálně nestabilní a v roce 1957 byla její smlouva zrušena. Po návratu do Spojených států natočila svůj poslední film Apache Territory (1958). Zbývalo už jen několik reklam pro výrobce leštidel na parkety. Od roku 1960 pečovala o svého manžela Cecila Coana, kterému byla diagnostikována rakovina. Celkové napětí nakonec vyústilo v pokusu o sebevraždu, když s pořezaným zápěstím byla převezena do nemocnice. Po Cecilově smrti se deprese ještě zhoršily a tak Barbara změnila klima a přesídlila do Denveru, kde se znovu provdala a pracovala jako personální sestra v nemocnici.

18. března 1969, jen měsíc po své svatbě s Williamem Reedem, spáchala Barbara Bates sebevraždu v garáži své matky otravou oxidem uhelnatým. Bylo jí 43 let. Je pohřbena na Crown Hill Cemetery v Jefferson County v Coloradu.

Autor: Petrkey

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:55 - 16:45

41 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

66 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

66 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Barbara Bates

Bates Barbara

Anna Volšičková

Volšičková Anna

Dobrodruzi (Les Aventuriers)

Dobrodruzi
Les Aventuriers

Hlídka

Hlídka

Eva Leinwatherová

Leinwatherová Eva

Naposled navštívené:
Barbara Bates

Bates Barbara

Anna Volšičková

Volšičková Anna

Dobrodruzi (Les Aventuriers)

Dobrodruzi
Les Aventuriers

Hlídka

Hlídka

Eva Leinwatherová

Leinwatherová Eva