Zari

Lois Wilson

Národnost:
Narození:
28.6. 1894, Pittsburgh, Pensylvánie, USA
Úmrtí:
3.3. 1988, Reno, Nevada, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Lois Wilsonová je první držitelkou titulu Miss Alabama v roce 1915. Narodila se v Pittsburghu v Pensylvánii, studovala v Alabamě a první herecké krůčky absolvovala v Chicagu. V roce 1915 se přestěhovala do Kalifornie. Objevila se v několika nezávislých filmech a poté podepsala smlouvu s Paramountem. Byla dětskou hvězdou WAMPAS z roku 1922 a objevila se celkem ve 150 němých i zvukových filmech. Převážně hrála první dámy v romantických dramatech. Navzdory úspěšnému přechodu ke zvuku byla nespokojená s rolemi, které ve 30. letech dostávala a v roce 1941 odešla do důchodu. Po roce 1939 natočila pouze tři filmy.

Nikdy se neprovdala. V roce 1924 byla vybrána společností Paramount Pictures, aby reprezentovala filmový průmysl na výstavě British Empire Exposition. Byla uznávána jako „typický příklad americké dívky v charakteru, kultuře a kráse“.

Lois Wilsonová zemřela na zápal plic v Riverside Hospital for Skilled Care v Renu v Nevadě ve věku 93 let. Její pohřeb se konal v Church of the Good Shepherd v Beverly Hills v Kalifornii. Byla pohřbena v Forest Lawn Memorial Park v nedalekém Glendale.

Autor: Petrkey

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lois Wilson

Wilson Lois

Berkay Ates

Ates Berkay

Naposled navštívené:
Lois Wilson

Wilson Lois

Berkay Ates

Ates Berkay