Zari

Sharon Tate

Povolání:
Rodné jméno:
Sharon Marie Tate
Národnost:
Narození:
24.1. 1943, Dallas, Texas, USA
Úmrtí:
9.8. 1969, Beverly Hills, Los Angeles, Kalifornie, USA (zavražděna)
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Krásná a přitažlivá Sharon Tate se narodila v rodině plukovníka Paula Tatea roku 1943 v Dallasu. Rodina se vzhledem k otcovu povolání hodně stěhovala, Sharon tedy často měnila školu. Jako mladá dívka snila o filmové kariéře a slávě, i když prý talentovaná příliš nebyla. Co se však nedostávalo na talentu, vyvážila její charismatická krása, s níž několikrát v různých soutěžích uspěla.
Ještě v době středoškolských studií byl otec Tate přeložen do Los Angeles. Sharon byla nadšená blízkostí filmového průmyslu a často stopem jezdila do města. Procházela se kolem ateliérů s touhou a přáním, že si jí snad všimne někdo z filmové branže a nabídne jí spolupráci. A ač je to neuvěřitelné, opravdu ji nakonec jeden agent oslovil a ona dostala několik roliček v televizních reklamách. Později se objevila i v TV show a drobných rolích ve filmech.
Její soukromý život byl víc než bouřlivý. Údajně asi dva roky žila s jistým francouzským hercem bez angažmá, soužití s ním ale vyvrcholilo násilím ze strany Sharonina přítele. Později udržovala vztah s kadeřníkem filmových hvězd Jay Sebringem. Uvádí se, že tento partner Sharon často dodával narkotika, protože obchodoval s drogami.
Ve druhé polovině 60. let měla Sharon Tate smlouvu s producentem Martinem Ransohoffem. Spolu navštívili Londýn, aby zde Ransohoff uzavřel kontrakt s režisérem Romanem Polanským na natáčení filmového hororu Ples upírů. Podmínkou producenta bylo, aby ve filmu hrála také Sharon. Ta byla zprvu vůči režisérovi víc než rezervovaná, ale v průběhu natáčení jí začalo imponovat jeho velmi profesionální chování a také trpělivost, jakou se začínající herečkou měl. Nakonec pracovní záležitost vyvrcholila vzájemným vztahem, který byl stvrzen sňatkem v místě jejich prvního setkání – tedy v Londýně. Poté se vrátili do Los Angeles, kde Sharon pokračovala v nastartované herecké kariéře. Ztvárnila hlavní roli v Údolí panenek a měla úspěch. O soukromém životě se toto však říct nedá. Manželství s Polanským začalo mít trhliny. Sharon se domnívala, že by situaci mohlo vyřešit dítě. Plná štěstí se ocitla v radostném očekávání a také její soukromý život se velmi zklidnil. Zdánlivá rodinná pohoda byla předzvěstí obrovské tragédie. . .

Byla sobota 9. srpna 1969, 8.30 ráno. Hospodyně manželů Polanských – paní Winifred Chapmanová, přišla do domu na Cielo Drive uklidit. Naskytl se jí abnormálně hrůzný pohled. Před domem ležel pobodaný mrtvý muž. Přímo v domě našla uškrcenou a pobodanou Sharon Tate velmi hrůzným způsobem (Omlouvám se, nebudu zde uvádět kvůli možným dětským čtenářům další podrobnosti – pozn. autora.) Byl zde také mrtvý někdejší partner Sharon – Jay Sebring. Hospodyně okamžitě zavolala policii, jež se pokoušela po ohledání místa hrůzného činu odhalit, co se zde vlastně doopravdy stalo.
Smrt Sharon a jejích přátel měl na svědomí Charles Manson, vůdce jedné sekty, u níž se prohlásil za mesiáše. Drogy byly v tomto případě nejmenším zlem, které sekta praktikovala. Na druhou stranu je fakt, že vyvolávaly v jejích členech stavy agrese a fanatismu. Mezi stoupence sekty vyznávající ty nejhorší praktiky, náležel mj. také Charlie Watson, někdejší fotbalový šampión. Byl naprosto oddaným služebníkem svého pána Mansona a osudný den obdržel rozkaz, aby zlikvidoval každého, kdo bude přítomen na adrese Cielo Drive 10050. Strašné je, že spolu s Watsonem přijely tři mladé dívky, aby s ním vykonaly bestiální čin. Krásná Sharon Tate a její přátelé nebyli jedinými oběťmi hrozného gangu, o dva dny později stejný osud postihl i manželský pár v sousedství Polanských.
Sharon Tate zemřela a s ní i její nenarozené dítě. Krutá a nelidská smrt ji zastihla ve věku pouhých 26 let. Sen krásné mladé ženy o spokojené rodině, mateřství a slávě ve filmovém průmyslu se změnil ve smutnou kapitolu imaginární knihy zvané „Hollywood“.

Fakta v článku přejata z tohoto zdroje:

ANDREWS, Mike: Oběti Hollywoodu, vydalo Nakladatelství Svoboda v Praze roku 1994, vydání 1.

Autor: Petra.Barbie

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - nevysílá se

ČT2 - Auto-moto-revue (1974) [TV poř...

05:10 - 05:30

17 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:05

32 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického

05:10 - 05:59

17 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sharon Tate

Tate Sharon

Andreas Heckmann

Heckmann Andreas

Nad košem (Above the Rim)

Nad košem
Above the Rim

Naposled navštívené:
Sharon Tate

Tate Sharon

Andreas Heckmann

Heckmann Andreas

Nad košem (Above the Rim)

Nad košem
Above the Rim