Zari

Eliza Dushku

Povolání:
Rodné jméno:
Eliza Patricia Dushku
Národnost:
Věk:
43
Narození:
30.12. 1980, Boston, Massachusetts, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Eliza Patricia Dushku se narodila 30. prosince 1980 ve městě Watertownu, Massachusetts, do učitelské rodiny - její otec, Američan albánského původu, byl učitel administrativy na Boston Public Schools a její matka, Američanka dánského původu, byla univerzitní profesorka. Byla vychovávána v mormonské víře. Má tři starší bratry.

Vyrůstala ve Watertownu, kde i maturovala, a hrála v místním divadle. V 10 letech byla na castingu vybrána do filmu That Night, 1992. Rok nato hrála v Dospívání po americku, vedle Leoparda Di Capria a Roberta De Nira, a v roce 1994 se objevila po boku A. Schwarzeneggera a J. L. Curtis v Pravdivých lžích.

Po maturitě byla přijata na George Washington University a Suffolk University v Bostonu. Také začala hrát v seriálech Buffy, přemožitelka upírů; Angel; Volání mrtvých, za který byla nominována Saturn Award.

Po roce 2000 se na filmovém plátně objevuje především v průměrných filmech, například teenagerovská komedie Bravo, girls!, drama Hodina pravdy, Bezcenný syn, Víno roku,…

Od roku 2009 hraje hlavní roli „Echo“ v seriálu Dollhouse, z produkce Josse Whedona.

V současnosti žije v Los Angeles, kde také vede svoji produkční společnost Boston Diva. Ve volném čase se věnuje tanci, zpěvu a ráda cvičí jógu.

Autor: jitush.b

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eliza Dushku

Dushku Eliza

Prakash Mehra

Mehra Prakash

Naposled navštívené:
Eliza Dushku

Dushku Eliza

Prakash Mehra

Mehra Prakash