Cerven

Adriana Tarábková

Povolání:
Známá jako:
Adriana Romanová
Národnost:
Věk:
58
Narození:
28.5. 1966, Bratislava, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Antická kráska Adriana Tarábková se narodila v Bratislavě r. 1966 a svým křehkým, až éterickým zjevem byla předurčena k rolím princezen - KRÁL DROZDIA BRADA (1984), šlechtičen - ALŽBETIN DVOR (1986) nebo plachých dívek - CENA ODVAHY (1986).

Adriana pochází ze stavařské rodiny. Tato skutečnost úzce souvisí s faktem, že i ona začala původně studovat na SPŠ stavební. Mezitím také pracovala jako manekýna a fotila pro časopis Dievča. Režiser Miloslav Luther si právě v tomto časopise povšiml půvabné krásky a nabídl jí hereckou příležitost ve svém snímku KRÁL DROZDIA BRADA.

Českým divákům se nejvíce přiblížila rolí sestřičky - žákyňky v Kleinově populárním filmu JAK BÁSNÍCI PŘICHÁZEJÍ O ILUZE (1984), kdy jí zamilovaný Štěpán Šafránek (nejznámější role Pavla Kříže) složí milostnou Báseň pro Jeskyňku: JSI MODRÁ JAKO HLADINA, JSI ŘEKA, KTERÁ USÍNÁ! JSI JAK NEBE ZA ÚSVITU A VĚŘÍŠ NA LŽI ZE SOUCITU, NA NEMOCI A UZDRAVENÍ A NA HŘÍCHY A ODPUŠTĚNÍ... Ve stejné roli Jeskyňky se Adriana Tarábková objevila i ve čtvrtém pokračování "Básníků" v roce 1993 s názvem KONEC BÁSNÍKŮ V ČECHÁCH, který víceméně rekapituluje předchozí Štěpánovy lásky a úspěchu prvních tří dílů zdaleka již nedosáhl.

Na základě svých několika hereckých zkušeností se Adriana Tarábková pokusila o studium na VŠMU, bohužel přijata nebyla. Zvolila tedy obor zcela odlišný - nastoupila na Slovenskou vysokou školu technickou, kde se zaměřila na studim ekonomiky řízení. To je také důvod, proč se v současnosti Adriana Tarábková již herectví nevěnuje. Do popředí jejích priorit se dostala rodina. Společně s manželem úspěšně podniká v rodné Bratislavě a zájmu veřejnosti, případně bulváru, se vyhýbá.

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

164 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné země z výšky

08:30 - 09:25

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Adriana Tarábková

Tarábková Adriana

Naposled navštívené:
Adriana Tarábková

Tarábková Adriana