Zari

Natascha McElhone

Povolání:
Rodné jméno:
Natascha Taylor
Známá jako:
Natasha Mc Elhone
Národnost:
Věk:
52
Narození:
14.12. 1971, Walton-on-Thames, Surrey, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Natascha McElhone se narodila 14.12.1971 v Londýně, když jí byly tři roky rodiče se rozvedli, matka Noreen si našla novou známost a i s dětmi se odstěhovala do Brightonu kde Natascha strávila dětství. Po maturitě na střední dívčí škole Sv.Marie se rozhodla studovat na prestižní herecké vysoké škole LAMDA(London Academy of Music and Dramatic Art) kterou v roce 1993 úspěšně dokončila. Po škole začínala jako herečka v divadle a občas se objevovala v epizodních rolích v různých seriálech.
Průlomem v její kariéře se roku 1996 stal hollywoodský film Přežila jsem Picassa(Surviving Picasso), kde hrála Picassovu milenku Francoise Gilotovou. Díky tomuto snímku se zapsala do povědomí hollywoodských producentů, kteří jí začali obsazovat a její kariéra se od té doby slibně rozvíjí.
Natascha má na svém kontě mnoho filmů, z nejvýznamnějších si připomeňme například Truman show(1998), kde hrála seriálovou hvězdu Lauren, Ronin(1998), kde ztvárnila postavu irské teroristky Deidre, Solaris(2002), kde hrála Rheyu, mrtvou manželku hlavního hrdiny která se mu stále vrací v představách nebo skvělou Polární oázu(Guy X;2005), kde hrála seržantku Tealovou.
Od loňského roku hraje Karen, ex-přítelkyni spisovatele Hanka Moodyho v novém úspěšném seriálu Californication. Na příští rok plánuje natáčení životopisného snímku Heaven and Earth o pravděpodobně první britské lékařce.
V osobním životě měla až donedávna velké štěstí, už v šestnácti letech se seznámila s Martinem Kellym, který v té době studoval medicínu a později se stal uznávaným plastickým chirurgem. Vzali se 19.5.1998, jejich manželství bylo šťastné a bez sebemenších skandálů, v herecké branži tak běžných. Mají spolu dva syny, osmiletého Thea a pětiletého Otise a letos na jaře zjistila Natascha že je opět těhotná. 20.5.2008, den po desátém výročí svatby Martin Kelly nečekaně zahynul na srdeční selhání. I přes tuto osobní tragédii pokračuje Natascha dál v práci a připravuje se na narození dítěte.

Sepsáno 3.10.2008

Autor: gotop

Životopis (biografie) / Informace:
pochází z anglicko-irské novinářské rodiny a vyrůstala s rozvedenou matkou a otčímem v Brightonu. Vystudovala herectví na Londýnské akademii hudby a dramatického umění (LAMDA; 1993). Začínala na londýnských jevištích (Hrabě Monte Christo, Richard III., Višňový sad, Sen noci svatojánské) a jako host se objevila v TV seriálech Bergerac, Absolutely Fabulous (Naprosto dokonalé – KTV), Minder (Ochránce) a Cadfael (Případy bratra Cadfaela – TV). Ve filmu se prosadila ústřední postavou malířky a družky slavného umělce Françoise Gilotové v životopisném snímku Jamese Ivoryho Přežila jsem Picassa, ale její další filmové postavy měly víceméně dekorativní charakter, např. herečka Sylvie v satirické komedii Truman Show, irská teroristka Deirdre v akčním thrilleru Ronin, Rosalina v hudební komedii podle Shakespearovy hry Marná lásky snaha nebo stážistka Sára v psychologickém příběhu Laurel Canyon. Větší příležitost dostala jako milovaná manželka Rheya v Soderberghově remakeu klasického Lemova sci-fi románu Solaris (nominace na irskou výroční cenu IFTA, nominace na Cenu Saturn), ovšem zajímavější herecké nabídky jí přinesla televize, kde ztělesnila např. titulní postavu historického dramatu To druhé Boleynovic děvče, sestru Josephu, jež společně s harvardským profesorem luští náboženské záhady, v seriálu Revelations (2005, Zjevení) a zejména bývalou družku hlavního hrdiny Karen v kultovním seriálu o krizi středního věku Californication (2007-0?; uveden v TV). Až do jeho předčasné smrti byla provdaná za plastického chirurga Martina Kellyho (1998-2008), s nímž má tři syny. Byla oficiálním hostem 35. MFF v Karlových Varech 2000. Její starší bratr Damon Taylor se pokouší o scenáristickou kariéru v Hollywoodu.
-mim-, Filmový přehled 2009/8

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - F.L. Věk (1970) [TV seriál]

11:10 - 12:00

16 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

10:55 - 11:50

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

61 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové

11:00 - 12:00

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Natascha McElhone

McElhone Natascha

Heo In-jae

Heo In-jae

Naposled navštívené:
Natascha McElhone

McElhone Natascha

Heo In-jae

Heo In-jae