Zari

Blythe Duff

Povolání:
Národnost:
Věk:
61
Narození:
25.11. 1962, East Kilbride, Skotsko
Životopis (biografie) / Informace:
Blythe Duff se narodila v roce 1962 a její láska hrát pro diváky na divadle se začala již školním představením ve hře Čaroděj ze země Oz. Byla posedlá stát se herečkou a policistkou, proto její herecká kariéra odstartovala v divadelním Společenství skotské mládeže, kde účinkovala za 25 liber za týden. V tomto divadle pracovala sedm let, než dostala nabídku, která se neodmítá - hrát v Tv seriálu Taggart roli detektiva Jackie Reidové.

Její první učinkování jsme mohli zaznamenat v roce 1990 a to v příbězích: Smrt přichází zvolna, Galerie lumpů, Násilné potěšení, nebo Hnízdo zmijí. V seriálu působí 20 let a měla štěstí, že hrála po boku herců Marka McManuse, nebo Jamese McPhersona. Po odchodu obou herců ze seriálu je nyní služebně nejstarší.

V Taggertovi zatím hrála v 88 epizodách, ve kterých ukázala, že je skvělá herečka a pro svou roli se musela naučit řídit auto a popasovat se s různými seriálovými situacemi jako například, vdát se za detektiva, přijít o muže, bránit se různým nařčením a nebo neskrývat smutek po odchodu Michaela Jardina, který byl zavražděn.

V roce 1998 se provdala za bývalého detektiva, seržanta Toma Forresta, který opustil policii a začal podnikat v realitách, kde Blythe mu dělala sekretářku, když on byl ředitel. V pauzách natáčení Taggarta se ráda vrací k divadlu, kde hraje ve Třech sestrách, Chcete - li, Zátiší, Kráska a zvíře, Žebrácká opera.

Při možnostech, jaké jsou, má také šanci zpívat, čehož využívá a k tomu se zúčastňuje natáčení v rozhlase a televizních show. V řijnu 2008 se Blythe zúčastnila v Cannes televizního festivalu Mipcom, i se svými třemi kolegy ze seriálu, 25. výročí seriálu Taggart (John Michie, Alex Norton, Colin McCredie).

V roce 2009 s Národním divadlem Skotska udělala velké turné po Skotsku a Anglii. Za své divadelní role dostává velice často ocenění a pochvaly diváků a kritiky. Mohli jsme ji vidět i v Brně. Divadlo je vedle rodiny její srdeční záležitost. Věnuje se samozřejmě svému muži a dvěma dětem, které mají spolu.

Blythe Duff se pravidelně objevuje v televizních reklamách ve Skotsku a zúčastňuje se charitatativních projektů, boje proti chudobě a nabízí pomoc skotským lidem se zdravotními problémy.

Její působení ve filmech: Taggart (Tv - 1990 - ?), Dnes ráno (2009).

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Dcery a synové divočiny

06:50 - 07:45

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

06:55 - 07:45

6 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:00 - 07:30

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Blythe Duff

Duff Blythe

Naposled navštívené:
Blythe Duff

Duff Blythe