Zari

Brent Spiner

Povolání:
Rodné jméno:
Brent Jay Spiner
Národnost:
Věk:
75
Narození:
2.2. 1949, Houston, Texas, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Brent Spiner se narodil 2. února 1949 v americkém Texasu. Jeho rodiče založili a řídili velkoobchod s nábytkem. Když mu bylo pouhých deset měsíců, zemřel jeho otec. Jeho matka se znovu vdala, když mu bylo šest.

O herectví se začal zajímat už na Střední škole, následovalo studium na univerzitě v Houstonu a už při studiu začal s divadelním herectvím a přišly i první role. Při studiích si přivydělával jako taxikář. Později se přestěhoval do New Yorku, kde si vybudoval pověst kvalitního divadelního herce na Broadwayi. V průběhu jedné divadelní hry si nešťastně přivodil zranění zad, jenž vypadalo velmi vážně. Později se zotavil, i když se bolesti občas ozvou.

Velký zlom a také jeho nejpopulárnější role přišla v roce 1987, když ho obsadili do role androida data v seriálu Star Trek:Nová Generace. Dat měl být podle scénáře původně holohlavý, ale Spiner si prosadil opak. Tuto roli ztvárnil sedm let a obdržel za ni cenu Emmy. S postavou Data okračoval i v sérii Trekovských filmů.


Začátkem nového tisíciletí prohlásil k velkému zklámání fanoušků, že už Data nechce hrát, protože se na něj cítí příliš starý. Nakonec se ale nechal přemluvit, za poslední film s posádkou Nové generace inkasoval honorář pět miliónů dolarů.

Autor: miklus

Životopis (biografie) / Informace:
Brent Spiner si získal světovou popularitu ztvárněním androida Data ve sci-fi seriálu Star Trek: Nová generace a následně i ve filmech Star Trek: Generace, První kontakt, Vzpoura či Nemesis. I přesto, že je pro mnohé diváky s touto rolí neodmyslitelně spjat, může se pochlubit bohatým rejstříkem divadelních a filmových rolí.

Jeho hluboký a melodický hlas k posluchačům promlouvá v řadě audiknih či počítačových her. Nazpíval i své vlastní CD s hity, které měl kdysi v repertoáru například Frank Sinatra.

O Brentu Spinerovi je známo, že má v oblibě neříkat novinářům pravdu a zásadně neodpovídá na otázky týkající se jeho soukromí. Ale i přesto víme, že již řadu let žije v Los Angeles se svou životní přítelkyní Loree, která mu v roce 2002 porodila syna Jacksona.

Autor:

Životopis (biografie) / Informace:
O Brentu Spinerovi se říká, že má v oblibě neříkat novinářům pravdu. Co však mohu potvrdit z vlastní zkušenosti je, že je v reálu velmi sympatický a příjemný. I přesto, že ho všude ve světě znají spíše jako androida Data ze sci-fi seriálu Star Trek: Nová generace, tak se může pochlubit širokým rejstříkem divadelních a filmových rolí. Jeho hluboký a melodický hlas k posluchačům promlouvá z několika audio-knih či počítačových her. Brent Spiner nazpíval i vlastní CD s hity, které měl ve svém repertoáru i Frank Sinatra. I přes přísné embargo na své soukromí víme, že žije v Los Angeles se svou životní přítelkyní Loree a synem Jacksonem.
Alis

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:00 - 16:45

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Národní park New Forest

15:40 - 16:35

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

50 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

50 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Brent Spiner

Spiner Brent

Lee Loeb

Loeb Lee

Naposled navštívené:
Brent Spiner

Spiner Brent

Lee Loeb

Loeb Lee