Zari

Thomas Kretschmann

Povolání:
Národnost:
Věk:
62
Narození:
8.9. 1962, Dessau, NDR
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Thomas Kretchman

Původně trénoval aby se stal Olympijským plavcem, ale (naštěstí) z této kariéry sešlo v jeho 25 letech. Tomu všemu ale předcházela trnitá cesta. Thomas Kretschmann se narodil 8. srpna roku 1962 v Dessau, ve východním Německu. V devatenácti letech byl v důsledku komunismu donucen opustit východní Německo a strávit více než měsíc na cestě do západního Německa. Během této cesty přišel o část svého prstu důsledkem omrzlin, který mu byl později chirurgicky přišit. Během tohoto období zkřížil celkem čtyřikrát hranice Německa, kdy u sebe vlastně neměl žádné osobní věci, krom pasu a majetku o celkové hodnotě 100 dolarů. Svého se ale nakonec dočkal - především vlastním talentem.

Thomas začal svou hereckou kariéru v divadle jako "část" Schiller Ensemble v Berlíně.
Od roku 1989 začal soustavně pracovat na německých divadelních představeních, také v televizi a ve filmu. Přestěhoval se do rakouské Vídně, kde v roce 1991 vyhrál Maxe Ophula cenu za nejlepší herecký výkon mladého herce. a to za roli v dramatu DER MITWISSER (1989) .
Do mezinárodních celovečerních filmů pronikl skrze německé válečné drama Stalingrad a italský thriller The Stendhal Syndrome. Touto cestou prokázal zručnost v hraní autoritativních postav a dalších siláků v akčních situacích. Krom několika dalších evropských rolí, získal klíčovou roli v Copppia Omicida, Tease a v americkém filmu Total Reality. V roce 2000 se Thomas v Hollywoodu představil v dobrodružném filmu ponorky U-571 a také v akčním thrilleru Blade II. Ačkoliv přesídlil do Hollywoodu, nepřestal pracovat na mezinárodních projektech, tedy historických eposech "Pianista a I cavalieri che fecero l'impresa " a další projekty už se jenom sypou. vyzdvihnout lze resident Evil, Pád Třetí říše a zatím nejznámější roli z roku 2005 - kapitána Engelhorna opět spolu s Adrienem Brodym v remaku od Petera Jacksona KING KONG.

Thomas nyní pracuje v Los Angeles. Nejvíce volného času tráví se svou rodinou - přítelkyní Lenou a se svým třemi dětmi, synovi Nicolasovi a dcerám Sasche a Stelle. Filmy teď točí jeden za druhým, a nedávno propůjčil svou tvář k reklamní kampani na novou vůni od značky Hugo Boss.

Autor: Vig

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Myslel si, že je hrdina (1982)...

09:50 - 10:10

14 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

09:20 - 10:15

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:50

34 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

54 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Thomas Kretschmann

Kretschmann Thomas

Ernest Laszlo

Laszlo Ernest

Naposled navštívené:
Thomas Kretschmann

Kretschmann Thomas

Ernest Laszlo

Laszlo Ernest