Zari

David Gahan

Povolání:
Národnost:
Věk:
62
Narození:
9.5. 1962, Epping, Anglicko, Veľká Británia
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Dave Gahan se narodil 9. května 1962 a vyrůstal v Essexu v neznámém průmyslovém městě Basildon, kousek na východ od Londýna. Zpíval různě po klubech a stýkal se z řadou lidí, která se pohybovala v hudební branži. Už jako mladý, když se věčně toulal po Basildonu, měl potíže se zákonem. Tehdy právě v jednom klubu si ho ještě jako "Composition Of Sound" všimli Vince Clarke, Andy Fletcher a Martin Gore. Hned jim bylo jasné, že to je ten pravý frontman, jakého do kapely potřebují, a tak se David Gahan stal zpěvákem a hlavní postavou elektro-synthpopové skupiny, která se jeho vlivem přejmenovala na Depeche Mode.

Odjakživa byl jeho velký idol David Bowie. V létě roku 1985 se oženil se svou dlouholetou přítelkyní Joanne Fox a na podzim roku 1987 se jim narodil syn Jack. Potom ale, jak už to bývá, když člověku stoupne do hlavy sláva, v roce 1990, kdy DM vydávají své komerčně nejúspěšnější album "Violator" a odebírají se na turné, kde Dave začíná experimentovat s tvrdými drogami, což nakonec vyústí k rozvodu s Joanne. Potkává novou ženu Teresu Conroy, s kterou se jeho závislost na heroinu jenom znásobuje. Mezitím probíhá nahrávání nového alba DM "Songs Of Faith And Devotion" a následné turné kde se vše pomalu blíží k téměř tragickému konci. Rozchází se s Teresou a v srpnu 1995 posilněn alkoholem byl nalezen ve vaně s podřezanými žilami a - jak pak přiznal - šlo o zoufalý pokus o sebevraždu kvůli drogové závislosti.

Mnohokrát poté se snažil dostat se ze své závislosti, ale marně. Až jednou počátkem roku 1996, kdy si Dave namíchal smrtelnou dávku speedballu, což je směs kokainu a velice nebezpečného druhu heroinu zvaného redrum, v jednom hotelu v Los Angeles. Dave byl okamžitě převezen do nemocnice kde se defacto podruhé narodil, protože byl dvě minuty v klinické smrti.

Po této události nastoupil Dave na několik měsíců do detox-centra na léčení pro drogově závislé. Od té doby je Dave bohu dík jako vyměněný, plně abstinuje a potkává svojí nynější ženu Jennifer Sklias, se kterou je skutečně šťastný a která jako "anděl" mu hodně pomohla dostat ho zpět do normálního života. Narodila se jim dcera Stella a od té doby žije naprosto klidný život, dál zpívá v Depeche Mode, v kapele, která i přes tuto krizi v té době vydala své "emocionálně" nejlepší album.

Když zrovna nepracuje s DM, tak se Dave věnuje svým sólo projektům Paper Monsters a Hourglass nebo právě aktuálně vydané desce The Light the Dead See, kde skládal písně a nazpíval vokály pro kapelu Soulsavers.

Autor: Yahis

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

05:05 - 05:30

5 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

04:50 - 05:45

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

10 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

105 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
David Gahan

Gahan David

Milan Kadlec

Kadlec Milan

Naposled navštívené:
David Gahan

Gahan David

Milan Kadlec

Kadlec Milan