Cerven

Oliver Cotton

Povolání:
Národnost:
Věk:
79
Narození:
20.6. 1944, Londýn, Anglie, Velká Británie
Životopis (biografie) / Informace:
Oliver Cotton (20. 6. 1944, Londýn) je anglický herec, známý prací na jevišti, v TV a filmu.

Po studiu na Drama Centre London pracoval v Royal National Theatre v produkcích jako OIDIPUS, HAMLET, JULIUS CAESAR, PIANO, LIFE X 3 a mnoha dalších. V Royal Court Theatre se objevil v THE LOCAL STIGMATIC, Brechtově THE TUTOR; LEAR a BINGO Edwarda Bonda nebo PIANO/FORTE Terryho Johnsona.

Byl zakládajícím členem Joint Stuck účinkujících v zahajovací produkci The Speakers autora Heatcota Williamse. V Royal Shakespeare Company účinkoval např. v HENRY IV., RICHARD III.; SOME AMERICANS ABROAD Richarda Nelsona nebo Ibsenově BRAND.

Jeho působení na West End obsahuje BENEFACTORS Michaela Frayna, Wildeovo AN IDEAL HUSBAND, LIFE X 3 Yasmina Reza; titulní role ztvárnil v KING LEAR na Southwork Playhouse a v ryze mužské produkci TWELFTH NIGHT v Shakespeare´s Globe.

V TV účinkoval např. v THE BORGIAS (1981); POIROT; ZORRO (1990), MIDSOMMER MURDERS (1997 – ); INSPECTOR LINLEY (2001 – 2008) atd.

Jeho filmografie čítá tituly jako CHRISTOPHER COLUMBUS (1949, režie David MacDonald), OLIVER TWIST (1982, r. Clive Donner), THE BONE COLLECTOR (1999, r. Phillip Noyce), SHANGHAI KNIGHTS (2003, r. David Dobkin), COLOUR ME KUBRICK (2006, r. Brian W. Cook)…

Autor: SvoKar

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Oliver Cotton

Cotton Oliver

Naposled navštívené:
Oliver Cotton

Cotton Oliver