Zari

Adrien Brody

Povolání:
Národnost:
Věk:
51
Narození:
14.4. 1973, New York City, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Adrien Brody se narodil roku 1973 v New York City. Jeho matka pracovala jako fotografka a otec se živil jako profesor dějěpisu (čas od času i jako malíř). Brody navštěvoval newyorskou Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts.Již během studia se objevoval v malých divadlech a dokonce i v televizním sitcomu - Annie McGuire.

Brody se poprvé zviditelnil v Soderberghově King of the Hill. Uznání kritiků si získal díky filmu Krvavé léto v New Yorku a Nespoutaná volnost. Brody na sobě dál pracoval a pokračoval v úspěšně rozjeté kariéře, objevil se například i ve snímku Tenká červená linie.

Celosvětově slavný se stal díky roli Wladyslawa Szpilmana v Polanského snímku Pianista. Brody se připravoval několik měsíců, zhubnul 13 kilo, naučil se dokonale hrát na piano – tato příprava a skvělý herecký výkon mu přinesl Oscara za nejlepšího herce (stal se nejmladším hercem, který kdy toto ocenění vyhrál). Po této roli člověka, který prošel peklem, přešel Adrien k lehčím žánrům.

Zahrál si v thrilleru Vesnice (2004) po boku Sigourney Weaver a JoaquinaPhoenixa. K „těžšímu kalibru“ se vrátil ve filmu Svěrací kazajka. O rok později se objevil v Jacksonově remaku King Konga, kde si zahrál hlavní mužskou roli – Jacka Driscolla. Naposled si Brody zahrál soukromé očko v Hollywoodlandu.

Po rozchodu s Michelle Dupontovou (2006), na chvíli zanevřel na ženy a věnoval se svému největšímu koníčku – a to jsou starší automobily. To Adrien potvrdil v jednom z rozhovorů : "Raději opravím motor nebo se přihlásím na nějaký závod historických vozů než strávit noc s holkou".

Autor: kulky

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Případy 1. oddělení (2014) [TV...

20:10 - 21:10

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

20:00 - 21:00

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

20:20 - 21:40

3 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

20:15 - 21:40

8 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Adrien Brody

Brody Adrien

Gerda Nielsen

Nielsen Gerda

Last of the Living

Last of the Living
Last of the Living

Naposled navštívené:
Adrien Brody

Brody Adrien

Gerda Nielsen

Nielsen Gerda

Last of the Living

Last of the Living
Last of the Living