Zari

Yvonne Strahovski

Povolání:
Rodné jméno:
Yvonne Strzechowski
Známá jako:
Yvonne Strechowski / Yvonne Strzechowski
Národnost:
Věk:
42
Narození:
30.7. 1982, Maroubra, Sydney, Austrálie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka se sexy australským přízvukem, vlastním jménem Yvonne Strzechowski, se narodila 30. července 1982 na předměstí Sydney v části Maroubra, New South Wales v Austrálii. Jak její jméno napovídá, má polské předky - oba její rodiče emigrovali do Austrálie z Varsavym kde stále žije většina jejích příbuzných. Otec pracuje jako elektrotechnický inženýr, matka je laborantka. Doma se mluvilo polsky, anglicky se naučila, až když začala navštěvovat základní školu.

Místo klasické střední školy navštěvovala prestižní soukromou katolickou školu Santa Sabina College ve Strathfieldu, kde poprvé objevila své herecké vlohy, když se objevila jako Viola v komedii Večer Tříkrálový aneb Cokoli Chcete. Na vysokou školu se zapsala na University of Western Sydney's Theatre Nepean, kde v roce 2003 získala titul Bakalář umění z herectví. Obdržela samé jedničky ze všech jejích závěrečných zkoušek.

Profesionální hereckou kariéru zahájila krátce po škole v Australských televizních show. V roce 2004 se objevila v episodní roličce Suzy v satirickém seriálu Double the fist, o rok později hrála v seriálu headLand (2005-2006). V roce 2007 se objevila v jediné epizodě Sea Patrol jako Federální Agentka Martina Royce. Tato role jako kdyby předznamenala její kariéru a, zatím, nejslavnější roli - ve stejném roce získala jednu z hlavních rolí v akčně-komediálním seriálu televize NBC Chuck, kde se objevuje jako agentka CIA Sarah Walker.

K roli Sarah přišla vlastně náhodou. Ve Spojených Státech byla pouze na týden, kdy zkoušela štěstí na několika konkurzech, mimo jiné NBC k seriálu Bionic Woman. Zatímco čekala na výsledky konkurzů, poslala nahrávku k připravovanému seriálu Chuck. Tvůrci ji okamžitě kontaktovali s nabídkou účastnit se konkurzu. Chemie mezi ní a Zacharym Levi byla nepopiratelná a tvůrci ji kontaktovali o týden později s oznámením, že roli Sarah získala. O půl roku později se kvůli práci přestěhovala do L.A a byla oficiálně obsazena do role o dva dny později... Jak řekl Josh Schwartz, jeden z tvůrců seriálu, Chuck ji prostě nechtěl ztratit...

Yvonne se objevuje i filmech. V roce 2007 to byla role Sondry ve filmu Gone a Lara ve filmu Persons of Interest. Během natáčení seriálu Chuck se našla čas na film The Plex a The Canyon (oba 2008). Na rok 2009 a 2010 se připravují hned tři filmy, kde by se mela objevit - jako Alice v I Love you too, Veronica v Matchin Jack (oba 2009) a Jill v Shadows from the Sky (2010).

Jejím hlasem mluví Miranda Lason v animovaném seriálu Mass Effect Galaxy a měla by se také objevit v Mass Effect 2.

Yvonne si na radu Joshe Schwartze kvůli snazší výslovnosti změnila své rodné příjmení Strzechowski na Strahovski.

V roce 2008 byla zaražena mezi Nejvíce Sexy ženy v Televizi magazínu Wizard, o rok později ji časopis Maxim udělil 94. příčku mezi Maxim's 2009 Hot 100 žen Světa.

Strahovski miluje divadlo, a to nejen jako herečka ale také jako scenáristka. Na začátku roku 2009 byla v Sydney uvedena její náboženská hra "Kieslowkisi's Neck", která v Austrálii rozpoutala vlnu buřičských recenzí.

V letech 2006-2007 byla Yvonne ve vztahu s australským hercem Mattem Doranem. Momentálně chodí s dalším "Aussiem", Timem Lodenem.

Autor: salte

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Na cestě (2006) [TV cyklus]

16:45 - 17:15

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Když se Seina vylije z břehů

16:35 - 17:25

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

86 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

16 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Yvonne Strahovski

Strahovski Yvonne

Uprchlíci (The Prófugos)

Uprchlíci
The Prófugos

Helene Ahlson

Ahlson Helene

Naposled navštívené:
Yvonne Strahovski

Strahovski Yvonne

Uprchlíci (The Prófugos)

Uprchlíci
The Prófugos

Helene Ahlson

Ahlson Helene