Zari

James Purefoy

Povolání:
Rodné jméno:
James Brian Mark Purefoy
Národnost:
Věk:
60
Narození:
3.6. 1964, Taunton, Somerset, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
James Purefoy se narodil a vyrůstal v Somersatu v Anglii. Navštěvoval internátní školu Sherborne School, odešel však již v prvním ročníku a vystřídal několik pracovních míst. V osmnácti se do školy vrátil. Vystudoval britskou dramatickou školu Central School of Speech and Drama. V roce 1996 se oženil s herečkou Holly Aird, o rok později se jim narodí syn Joseph. V roce 2002 se pár rozvedl.
James začal brzy dostávat profesní role. Zahrál si v několika divadelních představeních. Třeba Romea v Romeo a Julie v Leatherheadě, Waltera v Marii Morgan studia Riverside a Alana Stranga ve hře Equus, která vypráví příběh psychiatra, jenž se pokouší léčit mladého muže.

Snad jeho první filmovou rolí byl James McCarthy v televizním filmu Záhada Boscombského údolí. Jedna z jeho dalších rolí byl Nicolas Jenkins v osmidílné minisérii Dance to the Music of Time pro Channel 4 v roce 1997. Začíná dostávat i významnější role, například Sharpův meč.

Objevil se po boku Heatha Ledgera v dobrodružném filmu Příběh rytíře, kde si zahrál Edwarda, Černého prince z Walesu. Rok poté jsme ho mohli vidět v hororu podle počítačové hry Resident Evil, v němž si zahrál s herečkou Millou Jovovich. V roce 2004 si zahrál v romantickém dramatu Jarmarku marnivosti, v dobrodružném fantasy Legenda o Jiřím a drakovi a v hororu Posedlá.

V roce 2005 si zahrál Marka Antonia v seriálu Řím televize HBO. Dále hraje v několika seriálech (Obchod se smrtí, Diamanty) a televizních filmech (Černovous, Beau Brummell – okouzlující muž, Frankenstein).

V roce 2009 si zahrál v dobrodružném fantasy snímku Solomon Kane, který se natáčel i v Česku. Ve stejném roce natočil seriál Philanthropist.

V tomto roce ho můžeme vidět v seriálu Camelot, v komedii Goose on the Loose nebo v dobrodružném filmu Ironclad.

V roce 2012 si zahraje v dramatu Heaven and Earth a akčním fantasy John Carter of Mars.

Autor: Roux

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
James Purefoy

Purefoy James

Magda Šputová

Šputová Magda

Jean-Marie Paris

Paris Jean-Marie

Naposled navštívené:
James Purefoy

Purefoy James

Magda Šputová

Šputová Magda

Jean-Marie Paris

Paris Jean-Marie