Zari

Dean Devlin

Národnost:
Věk:
62
Narození:
27.8. 1962, New York, New York, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Dean Devlin je narozen 27. srpna 1962 a je americký scenárista, producent, televizní režisér a bývalý herec. Je zakladatelem produkční společnosti Electric Entertainment. Devlin se narodil v New Yorku, je synem Dona Devlina a herečky Pilar Seurat, je spisovatel, herec a producent. Oženil se s herečkou Lisou Brenner.

Jako herec se Devlin objevil v mnoha televizních show v osmdesátých letech.Objevil se také ve filmech, včetně "My Bodyguard" (1980), "The Wild Life" (1984), "Real Genius" (1985) a "Martians Go Home" (1989). Vzhledem k jeho mladistvému vzhledu, Devlin často hrál dospívající postavy přesto, že mu bylo kolem 20. Zbohatl výrazně jako spisovatel / producent, pracoval po boku režiséra Rolanda Emmericha, se kterým se dal dohromady poté, co se objevil v jeho filmu "Moon 44" z roku 1990.

Nakonec se začal soustředit na psaní scénářů.Jeho první scénář byl pro film "Univerzální voják" (1992), první americký film režiséra Emmericha.Do akčního snímku byli obsazeni Jean-Claude Van Damme a Dolph Lundgren a film se stal celosvětovým hitem.Společně napsali a produkovali sci-fi "Stargate" (1994), který se stal prvním filmem s webovými stánkami (jejichž webmasterem byl Devlin). Poprvé si u filmu naplno vyzkoušeli recept na úspěch spočívající v kompilaci známých a oblíbených motivů, velkém rozmachu, bombastických efektech, nezastíraných citacích a odlehčujících hláškách. Tento recept dotáhli k naprosté dokonalosti o další dva roky později, když natočili mimořádně úspěšný "Den nezávislosti", precizně propočítanou show o invazi mimozemských agresorů, jištěnou hvězdným hereckým obsazením a vizuálně strhujícími záběry obřích létajících talířů.

Bylo zřejmé, že překonat velikost "Dne nezávislosti" nebude snadné, a tak se sehraný tým hitmakerů Emmerich-Devlin začal velmi pečlivě rozhlížet, co by se tak ještě dalo natočit, aby to bylo dostatečně velkolepé. Jejich zrak zálibně spočinul na odloženém projektu s názvem "Godzilla", jenž měl premiéru v roce 1998. Finanční hit se z filmu ale nestal. V roce 2000 přivádějí na světlo historické drama "Patriot". I přes hlavní účast Mela Gibsona titul také mnoho obdivu nesklidil.

Společně se Devlin a Emmerich podílejí na produkci hororové komedie "Pavoučí teror" (2002).Sám později producentsky jistí Dean Devlin napínavý thriller "Cellular" (2004) a válečné drama "Rytíři nebes" z roku 2006. Jako spoluautor námětu je uveden pod filmem "Univerzální voják: Zpět v akci" a televizního seriálu "Záhada Bermudského trojúhelníku" z roku 2005. V roce 2008 natáčí jednu z epizod ze zlodějského seriálu "Dokonalý podraz" a roku 2009 je spoluscénárista snímku "Univerzální voják: Zrození".

Autor: Langley

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - --

05:45 - 06:00

3 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

48 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

143 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dean Devlin

Devlin Dean

Serban Celea

Celea Serban

Noro Držiak

Držiak Noro

Naposled navštívené:
Dean Devlin

Devlin Dean

Serban Celea

Celea Serban

Noro Držiak

Držiak Noro