Zari

Martina Formanová

Povolání:
Rodné jméno:
Martina Zbořilová
Známá jako:
Martina Formanová-Zbořilová
Národnost:
Věk:
58
Narození:
9.1. 1966, Brno, Československo
Životopis (biografie) / Informace:
Ambiciózní brňačka Martina Formanová-Zbořilová (1966) už při studiu gymnázia přispívala do Brněnských novin, není tedy divu, že po maturitě odešla do Prahy na FAMU. Mimo jiné se věnovala i modelingu, několik let byla oficiální přítelkyní Karla Gotta a po rozchodu se Zlatým Slavíkem odjela za sestrou Simonou do Ameriky.

Nejen svým přitažlivým vzhledem, ale i pracovní pílí si vydobyla místo asistentky režiséra Miloše Formana (1932) ve filmu Lid versus Larry Flint. I přes značný věkový rozdíl si oba porozumněli nejen pracovně, ale i v osobním životě a po několikaletém soužití se jim narodila dvojčata (1998) James a Andrew.

Rok poté slavný režisér a začínající spisovatelka zpečetili svůj vztah svatbou. Martina se vdávala poprvé, pro Formana byl tento sňatek třetí (poprvé si vzal herečku Janu Brejchovou a potom zpěvačku Věru Křesadlovou). Dnes rodinka žije jak v New Yorku, tak i na rozlehlé farmě v Connecticutu, kde jim rodiče Martiny občas pomáhají s neposednými chlapci, kteří hrají na klavír a věnují se aktivně tenisu.

Atraktivní dlouhovláska nežije jen ve stínu svého světově proslulého manžela - realizuje se psaním psychologických románů: SKLADATELKA VOŇAVÉHO PRÁDLA (vyznání o vztazích ke K. Gottovi a M.Formanovi), TROJDÍLNÉ PLAVKY (portréty moderních amerických žen) a nejnovější kniha TEN SEN (úvaha Češky v Americe). Loni (2009) si zahrála v dokumentu svého manžela CO TĚ NEZABIJE...

Tato sympatická dáma je nakloněna politice současného amerického prezidenta Baraka Obamy, ačkoliv původně sympatizovala s republikány.

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Pečení na neděli (2021) [TV po...

08:20 - 08:50

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

07:45 - 08:40

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

08:15 - 09:30

20 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:15 - 08:45

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Martina Formanová

Formanová Martina

Plná náruč vzduchu

Plná náruč vzduchu
Plná náruč vzduchu

Naposled navštívené:
Martina Formanová

Formanová Martina

Plná náruč vzduchu

Plná náruč vzduchu
Plná náruč vzduchu