Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Mark Ruffalo

Povolání:
Rodné jméno:
Mark Alan Ruffalo
Národnost:
Věk:
56
Narození:
22.11. 1967, Kenosha, Wisconsin, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Mark Ruffalo se narodil v italsko–americké rodině v roce 1967 v americké Virginii. Na střední škole se z něj stal nadšeným sportovcem, kdy se mu velice dařilo ve wrestlingu. A jak to už někdy bývá, rodina se přestěhovala do Kalifornie a změnily se u něj životní priority, zanechal postupně sportovních aktivit a všechen um vložil do studia herectví, na prestižní konzervatoři Stelly Adler. Aby měl nějaké dolary k životu, přivydělával si jako barman.

Jeho hlavní láskou je však divadlo a když se přestěhoval do San Diega, stal se spoluzakladatelem Divadelní společnosti Orfeus. Hrál, režíroval a dokonce i psal. Léta utíkala a nic velkého v jeho životě nenastalo. Až ve věku 31. let účinkuje ve hře Kennetha Lonergana, To je naše mládí, a za svůj výkon získává cenu Luciole Ortelové za nejlepší herecký výkon. A tato divadelní role jej přivedla k filmu, který patří k průlomovýmu počinu jeho dosavadní kariéry, Na mě se můžeš spolehnout (2000), film byl nominován na dva Oskary.

Dva roky poté dokončil válečné drama Kód Navajo (2002) a lékaři u něj objevili mozkový nádor. Ještě pár měsíců po zákroku a jeho odstranění nádoru, trpěl lícní parézou. Na jeho straně stálo štěstí, byl vyléčen a mohl se opět pilně věnovat herecké kariéře. Točí filmy XX/ XY (2002), Můj život beze mě (2003), Piková trojka (2003), a hraje i ve výborném filmu Věčný svit neposkvrněné mysli (2004). A i když účinkoval ve filmech, kde se nešetřilo penězi, jako Co je šeptem (2005), A co když je to pravda? ( 2005), Zodiac ( 2007) nebo Prokletý ostrov (2010), herec upřednostňuje menší role v nezávislých filmech.

V roce 2000 se oženil s herečkou Sunrice Coigney, se kterou má desetiletého Keena, šestiletou Bellu a čtyřletou Odettu.

Herec dále učinkoval ve filmech: Poslední velká věc (1996), Dentista (1996), Jizda s ďáblem (1999), Kasaři (1998), Poslední pevnost (2001), Už tady nežijeme (2004), a na další filmy, které jsou v plánu natočit, nebo se dokončují, si budeme ještě muset počkat nějaký rok: Mstitelé (2012), Díky za sdělení (2012), Červené zimní světlo (2013), Normální srdeční (2014)….

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
Mark se narodil 22. listopadu 1967 Marii a Frankovi Ruffalovým. Jak už to bývá, rodiče měli obyčejné povolání - matka kadeřnice, otec malíř pokojů. Narodil se v Kenoshe (Wisconsin), kde s rodiči, dvěma sestrami Tanii a Nikol a bratrem Scottem žil do té doby, než se společně přestěhovali do Virginie, kvůli otcově nové práci. Po nějaké době se celá rodina opět stěhovala, tentokrát naposled, do Kalifornie.

Ve škole byl Mark dychtivý sportovec, který nejvíce vynikal ve wrestlingu. Během středoškolských let wrestling opustil a začal se více věnovat herectví. Ve svých 19 letech se začal živit jako barman a během toho studoval herectví na proslulém Studiu herectví Stelly Adler.

Už jako samotář se přestěhoval do San Diega, kde se upsal Divadelní společnosti Orfeus. Hrál tam, režíroval a dokonce i sám psal. V roce 1998 si Mark zahrál v Kenneth Lonerganově hře: "To je naše mládí", za kterou dostal cenu Lucille Lortelové za nejlepší herecký výkon. Tato role vedla k průlomovému filmu jeho dosavadní kariéry: "Na mně se můžeš spolehnout" (taktéž od Lonergana), který byl nominován na dva Oscary. Tato role mu vynesla cenu New Generation Award od filmových kritiků a hlavní cenu festivalu Independent Spirit Award v Montrealu.

V této době se Mark setkal s jeho nynější ženou Sunrise Coigney. Vzali se v roce 2000 a rok poté se jim narodil první potomek - Keen a několik let později, v květnu roku 2005, se jim narodila dcera Bella. Krátce po narození Keena byl Markovi diagnostikován benigní mozkový nádor. Po jeho chirurgickém odstranění Mark trpěl částečnou lícní parézou a to několik měsíců. Po úplném uzdravení pokračoval ve své herecké kariéře ve filmech "XX/XY", "Můj život beze mne" a také v provokativním filmu "Piková trojka". Ačkoliv se nedávno objevil ve vysokorozpočtových filmech jako je "Co je šeptem" a "A co když je to pravda?", sám Mark si přeje role v menších a nezávislých filmech.
Zdá se, že ve složitých příbězích a rolích ho chtějí i jeho samotné fanynky.

Autor: Vig

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Vražda v Orient expresu (1974)

14:20 - 16:25

43 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

15:00 - 15:50

3 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mark Ruffalo

Ruffalo Mark

Naposled navštívené:
Mark Ruffalo

Ruffalo Mark