Zari

Jean-Pierre Castaldi

Povolání:
Známý jako:
Jean Pierre Castaldi
Národnost:
Věk:
79
Narození:
1.10. 1944, Grenoble, Isère, Francie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jean Pierre Castaldi (* 1. 10. 1944) francouzský herec. Narodil se ve francouzském městě Grenoblu. Jeho tvář je tak výrazná, tak že se díky ní stal snadno zapamatovatelnou hereckou osobností. V Grenoblu jeho otec studoval na inženýra a poznal se s Paulette (roz. Chapuis). Jean se jim narodil v roce 1944. O rok později otec odjel do města Oran v Alžírsku. Jean dva roky žil u svého dědečka na ostrově Filicudi u Sicílie.

V roce 1948 se přestěhoval do Buenos Aires v Argentině. Od útlého věku se zde učil francouzštině. Po pádu Juana Perona a úmrtí jeho ženy Evity se přestěhoval do Francie. V roce 1954 se usídlil ve městě Marist v Cannes, ale rodiče zůstávali v Argentině. Do Francie se vrátili až o rok později. Jean Pierre doháněl své vědomosti na škole v Lyonu.

V roce 1960 se rodina natrvalo přestěhovala do Paříže. Bydleli ve čtvrti Sevrés. Jean-Pierre navštěvoval lyceum v Corbeil-Essonnes. Zde byl jeho učitelem francouzštiny bratr známé herečky Simone Signoretové. Odtud možná pochází jeho zájem o hereckou profesi.

V roce 1965, kdy se o herectví čím dál tím více zajímal a začal se mu i věnovat i nadále, studoval jazyky a mezinárodní obchod. Herectví se učil u René Simona. Učil se mluvit, vyjadřovat i vystupovat na veřejnosti. Tu pravou a skutečnou vášeň pro herectví u něj probudil Jean-Laurent Cochet. To už Castaldi natrvalo zanechal studií a naplno se začal věnovat dramatu.

Při studiu se poznal s celou řadou mladých herců a hereček a dalších lidí, kteří se stali osobnostmi francouzského filmu a herectví. Jmenujme Richarda Berryho, Gérarda Depardieua, Fanny Ardantovou, sestry Huppertovy – Caroline a Elisabeth a další.

Brzy získal angažmá v divadle. Hned si ho všimla i televize a film. Vystoupil třeba v seriálu o komisaři Maigretovi, který se tvořil na konci šedesátých let. A stal se populárním. Po následujících čtyřicet let jde z role do role, z filmu do filmu. Prvním takovým významným je LA CHAMADE (1968). Charismatický výraz mu umožňuje celou řadu rolí. Na svém kontě jich má bez mála stovku. V roce 1971 se před kamerou setkal s Alainem Delonem ve snímku VDOVA. Další známé tituly jsou FRANCOUZSKÁ SPOJKA, PROHNILÍ PROTI PROHNILÝM, VEČÍREK, PRACHY V PRACHU, ASTERIX A OBELIX atd.

Poprvé byl ženatý s herečkou Catherine Allérgetovou. Měli spolu syna Benjamina. Druhou manželkou byla Corinne Champevalová. Spolu měli dvě děti – Giovanni a Paola.

Autor: hvezdyn

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Dcery a synové divočiny

06:50 - 07:45

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

06:55 - 07:45

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:45 - 07:00

14 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jean-Pierre Castaldi

Castaldi Jean-Pierre

Eduard Ozerjanskij

Ozerjanskij Eduard

Naposled navštívené:
Jean-Pierre Castaldi

Castaldi Jean-Pierre

Eduard Ozerjanskij

Ozerjanskij Eduard