Zari

Mark Lester (1)

Povolání:
Národnost:
Věk:
66
Narození:
11.7. 1958, Oxford, Oxfordshire, Anglie, UK
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Mark Lester se narodil 11.července 1958 v Oxfordu jako Mark A. Letzer. Jeho rodiče byli herci Michael Lester a Rita Lesterová.

Od ranného dětství vystupoval v Tv pořadech. Debutoval v televizi jako dvouapůlletý. V roce 1964 jako šestiletý pak debutoval ve filmu. Jmenoval se Allez France. V roce 1968 se proslavil oscarovým filmovým muzikálem Oliver! podle románu Charlese Dickense, v němž hrál titulní roli. Jisté uznání kritiků mu vynesla role mentálně postiženého chlapce ve filmu Richarda Sarafiana Běž si a dováděj(1969). POněkud z jiného soudku byl film Johna Hougha Očitý svědek (1970), kde představuje hocha, který si rád vymýšlí a když se stane svědkem skutečného zločinu, všichni dospělí jeho tvrzení berou jako další z mnoha dětských lží. Ve filmu Melody(1971) si zahraje po boku dětské Tracy Hydeové jednoho z dvojice dětských milenců. V dalších letech často Mark Lester pracoval v zahraničí, v Itálii (Redneck) a v Japonsku( i do českých kin uvedený film Malý dobrodruh, 1973). Jeho posledním filmem je Princ a chuďas z roku 1977. Pak opustil svět show bussinesu.

Nestal se dospělým hercem jako jiné dětské hvězdy. Po jisté problematické době, kdy nadměrně holdoval alkoholu se usadil a oženil, žije v Británii, má ženu a dvě( podle jiných pramenů dokonce čtyři) děti a pracuje jako chiropraktik.

Má černý pás v karate. Mimo jiné je také dobrým přítelem zpěváka Michaela Jacksona. Se svým jmenovcem, americkým režisérem akčních filmů Markem L. Lesterm není v žádném příbuzenském vztahu.

Autor: Rene1

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mark Lester

Lester Mark

Nebezpečná žena (A Dangerous Woman)

Nebezpečná žena
A Dangerous Woman

Naposled navštívené:
Mark Lester

Lester Mark

Nebezpečná žena (A Dangerous Woman)

Nebezpečná žena
A Dangerous Woman