Zari

Capucine

Povolání:
Rodné jméno:
Germaine Hélène Irène Lefebvre
Národnost:
Narození:
6.1. 1928, Saint-Raphaël, Francie
Úmrtí:
17.3. 1990, Lausanne, Švýcarsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Francouská herečka a modelka - Capucine, vlastním jménem Germaine Lefebvre, se narodila 6. 1. 1931 v Toulonu. Germaie studovala na jazykové škole, a ukončila studia bakalářským titulem z Italštiny, Španělštiny a Němčiny.
K práci modelky se dostala v sedmnácti letech, když si jí všiml komerční fotograf, jak se prohání v kočáře zapřaženém koňmi po Paříži. Germaine se zakrátko stala přední modelkou, která získala uplatnění v modelových domech - Christian Dior a Givenchy. Tím také získala nové, umělecké jméno „Capucine“. V té době se setkala s holanďankou, šlechtičnou tělem i duchem okouzlující Aundrey Hepburn, která v té době pracovala také jako manekýnka. Nejen že spolupracovaly, ale staly se na celý život nejlepšími přítelkyněmi.

V roce 1949 jí byla nabídnuta první filmová role – Randez-vous de Julliet. Během natáčení se sznámila s herecem Pierrem Traubaudem a v roce 1950 uzavřeli manželství, které trvalo pouhých šest měsíců a snad i „zkušenosti“ z tohoto kroku Capucine vedly k tomu, že se už nikdy nevdala.

Ve Francii vedle práce modelky natočila tři filmy – Bernard e Un Lion, Mademoiselle de Paris, nebo Frou-Frou. Poté, co absolvovala módní přehlídky v USA se seznámila v New Yorku s producentem Charlesem K. Feldmanem, který jí nabídl spolupráci s Columbia Pictures.
Capucine začala studovat Angličtinu a herectví a jejím prvním filmem se ve „Státech“ stal Song Without End - Píseň bez konce, v roli princezny Caroline Wittegenstein - 1960, za kterou byla nominována na Golden Globe Award – Zlatý Glob. V tom samém roce stanula po boku Johna Wayna a Stewarta Grangera ve filmu Na sever Aljašky - North to Alaska v roli Michélle Bonet nazvanou Angel, nebo složitou roli lesbické dívky ve snímku Walk on Wild Side 1962. Nejznámější se však stala jak se zdá rolí Simone Clouseau v Pink Panther – po boku Petera Sellerse – 1963.

Od roku 1962 se rozhodla vrátit do Evropy a přestěhovala se do Švýcarska. V roce 1962 se seznámila s hercem Williamem Holdenem, a objevila se s ním ve dvou filmech – The Lion 1962, The 7th Dawn 1964. Stali se nejprve milenci, přesto, že byl v té době ještě Holden ženatý s herečkou Brendou Marschall, ale po dvou letech se v roce 1965 rozešli. Přesto zůstali přáteli až do Holdenovy smrti v roce 1981.

Capucine pak natáčela jen v Evropě v německých, italských a francouzských filmech. Stala se také představitelkou Lady Suzanne Stanford ve filmu – Aphrodite, natočenou v roce 1982, kde se objevila v „Evině rouše“. Hrála ještě ve dvou Růžových panterech – v letech 1982 – 1983 – Trail of the Pink Panter, Curse of the Pink Panter – roli Lady Simone Litton.

Capucine zemřela na následky sebevražedného skoku z 8.patra svého bytu v Lausane dne 17.3. 1990. Bylo jí 59 let. Natočila 38 filmů a 10 TV filmů.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

05:30 - 05:59

8 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Zajímavosti z regionů

05:20 - 05:45

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

53 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

05:00 - 05:55

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
 Capucine

Capucine

Naposled navštívené:
 Capucine

Capucine