Zari

Martin Stránský

Povolání:
Národnost:
Věk:
54
Narození:
11.2. 1970, Jihlava, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
K divadlu se dostal díky svému tatínkovi, který byl nadšeným ochotníkem a jeden čas hrál v plzeňském Divadle J.K. Tyla, kde dnes již 14. rokem působí i Martin Stránský. Je jedním z předních představitelů zdejší činohry a mezi diváky je oblíbený.

Má za sebou desítky komediálních i dramatických rolí: Bejby v Šakalích letech, Petr v Příbězích obyčejného šílenství, Viktor v Arthurově Boleru, Mánek v Gazdině robě, Algernon Moncrieff v Jak je důležité míti Filipa, Hjalmar Ekdal v Divoké kachně, vévoda de Guise v Královně Margot nebo Eddie v Pohledu z mostu.

Kromě divadla se věnuje také dabingu. Jeho hlasem promlouvá například Hugh Laurie v seriálu Dr. House, Hugh Grant v Deníku Bridget Jonesové, Joaquin Phoenix ve Vesnici, David Boreanaz ve Sběratelích kostí, Harold Perrineau ve Ztracených, Josh Hartnett v Detektivech z Hollywoodu, Josh Hopkins v Ally McBeal nebo postavička Verne v animovaném filmu Za plotem.

Martin Stránský se také objevil v nepříliš úspěšném seriálu České televize, Agentura Puzzle v roli Petra Knappa nebo v pohádce Anička s lískovými oříšky z roku 1993, kde hrál po boku Jana Čenského či Lindy Rybové. Měli jsme také možnost zahlédnout ho v minirolích v tv nova, kde se objevil v seriálech Pojišťovna štěstí, Místo v životě a také Ulice.

Zahrál si také ve filmech Krev zmizelého, Pravidla lži, který měl loni premiéru v českých kinech. V současné době se v našich kinech promítá nový film s Agátou Hanychovou - Crashroad, kde si Stránský zahrál jejího profesora. Martin Stránský se v červnu oženil a stále žije v Plzni.

Autor: willik256

Životopis (biografie) / Informace:
Mgr.,

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:30 - 02:00

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:45 - 01:45

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:15 - 02:15

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:00 - 02:00

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Martin Stránský

Stránský Martin

Na stojáka

Na stojáka
Na stojáka

Naposled navštívené:
Martin Stránský

Stránský Martin

Na stojáka

Na stojáka
Na stojáka