Zari

Craig Sheffer

Povolání:
Rodné jméno:
Craig Eric Sheffer
Národnost:
Věk:
64
Narození:
23.4. 1960, York, Pensylvánie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Craig Sheffer - nar. 23. dubna 1960, York, Pensylvánie. Jeho otec pracoval jako vězeňský dozorce a potom jako scénárista. Matka, po níž zdědil příjemně modulovaný hlas, vedla prádelnu v sanatoriu. Od mládí měl sportovní nadání, vynikal zejména ve fotbale, a spolu se svým bratrem projevoval i divadelnické schopnosti (psal satirické skeče a rád na jevišti improvizoval). Později se úspěšně zúčastňoval středoškolských divadelních soutěží na regionální i státní úrovni. Věnoval se rovněž i amatérskému filmu, když rodina zakoupila kameru super-8. Vystudoval drama na East Stroudsberg State College v Pensylvánii a pak odešel do New Yorku, kde pracoval zprvu jako číšník a komorník jazzového hudebníka Counta Basieho a jeho ženy, než začal účinkovat v televizních reklamách a seriálech One Life to Live a The Hamptons (1983).

Uplatnil se také na newyorských divadelních scénách: na Broadwayi se představil např. ve Fiersteinově Trilogii o nešťastné lásce, Millerově Smrti obchodního cestujícího, Shakespearově Bouři, Albeeho Americkém snu a Williamsově Skleněném zvěřinci.

Poprvé se na filmovém plátně objevil v hlavní roli mladíka Byrona Douglase, o jehož komplikovaném vztahu s problémovým kamarádem (Emilio Estevez) vypráví teenagerské drama podle románu Susan Eloise Hintonové To bylo tehdy, tohle je nyní (r. CH. Cain). Další velkou příležitost dostal v ústřední úloze nadějného amatérského boxera Eddieho McGuinna, který však více touží po vzdělání než po sportovní slávě, ale musí pomstít smrt svého bratra v ringu, v dramatu irské dělnické rodiny Rozhodující úder (r. D. Drury). Do mezinárodního povědomí vstoupil teprve rolí vzdělaného syna presbyteriánského kněze Normana Macleana v melodramatické adaptaci autobiografické knihy Normana Macleana Teče tudy řeka (r. R. Redford).

V roce 1987 založil Craig Sheffer vlastní produkční společnost Desert Wind Films. Věnuje se také psaní prózy, básní a scénářů. Hraje rovněž na kytaru a harmoniku.

Autor: curil

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

37 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Špinavé ulice (1973)

22:30 - 00:20

77 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:05 - 00:00

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:30

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Craig Sheffer

Sheffer Craig

Naposled navštívené:
Craig Sheffer

Sheffer Craig