Zari

Zach Braff

Rodné jméno:
Zachary Israel Braff
Národnost:
Věk:
49
Narození:
6.4. 1975, South Orange, New Jersey, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Zachary I. “Zach” Braff je americký herec, komik, scénársta, producent a režisér. Narodil se 6.4. 1975. Proslavil se rolí Dr. Johna Doriana v komediálním serial Scrubs, za které byl nominován na cenu Emmy a tři Zlaté Glóby.

V roce 2004, Braff debutoval jako režisér. Vrátil se do rodného New Jersey, kde natočil film Garden State. Nejen to, on ve filmu hrál hlavní roli, napsal scénář a na svědomí má i soundtrack. Film získal mnohá ocenění, nejen za režii, ale hlavně za soundrack dostal dokonce Grammy - Grammy Award for Best Soundtrack Album in 2005. Natočit Garden State stálo 2.5 milionů dolarů. Film vydělal 35 milionů a také výrazně uspěl u kritiků.

Braff se narodil v South Orange, New Jersey. Jeho matka, Anne Brodzinsky, byla klinickou psycholožkou, otec, Harold Irwin Braff, byl státním zástupcem a profesorem psychologie. Rodiče se rozvedli a znovu vstoupili do jiných manželství již během jeho dětství. Jeden z jeho nevlastních sourozenců Joshua je komikem. Braff byl vychován v konzervativním judaismu, ale jak sám říká: “není příliš organizovaný náboženský chlapík”. Již od dětství se chtěl stát filmařem, může tak říct, že “žije svůj sen”.

Braffovi byla v deseti letech diagnostikovaná obsedantně-kompulzivní porucha. Vystudoval na Columbia High School, v Maplewood, New Jersey, kde při studio pracoval ve školní televizní stanici. Kariéru začal roku 1993 v New York City´s Public Theatre a vystoupil ve filmu Woody Allena Manhattan Murder Mystery.

Průlom znamenala již zmíněná role Dr. “JD” Doriana v seriálu Scrubs. Byla to jeho první velká role v televizi. Braff mimo hraní v seriálu režíroval několik epizod, včetně té sté nazvané “My Way Home”. V deváté sérii byl jedním z producentů.

Již byl zmiňovaný podíl na tvorbě úspěšného filmu Garden State. Dále Braff režírval několik klipů: Gavin DeGraw's "Chariot", Joshua Radin's "Closer" and "I'd Rather Be With You", Cary Brothers' "Ride", and Lazlo Bane's "Superman", the theme song from Scrubs.

Zach také propůjčil svůj hlas různým kresleným postavičkám a několika reklamním projektům.
Filmový režisér Tony Goodwin přirovnal Zacha Braffa k mladší verzi Tima Allena, když ho popsal slovy “neuvěřitelně přístupný divákům, opravdový chlap a obyčejný člověk.”

V roce 2007 Braff hrál ve filmu The Ex, který popsal jako “bláznivá komedie”. Roku 2010 ztvárnil roli v Kanadském indie filmu The High Cost of Living s Quebeckou herečkou Isabelle Blais.

Braff se v posledních letech vrátil k divadlu, po osmi letech hrál znovu v New York City. V polovině roku 2010 vystoupil v hlavní roli ve hře Trust na Second Stage Teatre. Další hrou byla v roce 2011 All New People, o které se na facebooku zmínil, že mu splnila sen.

Dalším režisérským počinem je film Open Hearts, remake dánského Elsker dig for evigt, od režisérky Susanne Bier. Zach plánoval natočit toto téma již od roku 2006, kdy byl původní film uveden. V roce 2009 podobně oznámil, že pracuje na scénáři k filmu Swingles, kde by měl také hrát a to hned v hlavní roli po boku Cameron Diaz.

Autor: jirry

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zach Braff

Braff Zach

Zabíječ čarodějnic

Zabíječ čarodějnic

Naposled navštívené:
Zach Braff

Braff Zach

Zabíječ čarodějnic

Zabíječ čarodějnic