Zari

Stephen Lang

Povolání:
Rodné jméno:
Stephen Roy Lang
Známý jako:
Steve Lang
Národnost:
Věk:
72
Narození:
11.7. 1952, Queens, New York City, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Stephen Lang - syn Theresy a Eugena Langa, jenž byl businessmanem v oboru filantropie - se narodil 11. července 1952 v New Yorku. Matka je irská katolička a otec je maďarského původu.

V roce 1980 se oženil s návhrářkou kostýmů a učitelkou Kristinou Watson. Mají spolu čtyři děti: Lucy Jane, Noaha, Grace a Daniela.

Chodil na záklaní a střední školu v Queensu. V roce 1973 vystudoval vysokou školu v Swarthmore s titulem v oboru anglické literatury. Jeho filmová kariéra je velmi bohatá. Již v roce 1985 se objevil po boku Dustina Hoffmana v hudební adaptaci „Smrt obchodního cestujícího“. O rok později účinkoval v prvním filmu o Hannibal Lecterovi „Manhunter“ - v roli reportéra Freddyho Loundse.

V letech 1986 až 1988 hrál advokáta Davida Abramse v televizní sérii „Crime Story“. Ztvárnil jednu z hlavních úloh v televizním filmu NBC „Babe Ruth“. Později si zahrál roli jedné nejmenované postavy v seriálu z roku 2000 „Uprchlík: štvanice pokračuje“. Seriál měl vcelku slušný úspěch. Kvůli rozpočtu ovšem trval jenom jednu sezónu. V roce 1992 byl nominován na „Tony Award“ za svou hlavní roli ve hře „The Speed of Darkness“. Bylo také možné vidět ho ve snímcích „Ďáblův advokát“ nebo „Poldovi v patách“, kde si zahrál po boku Michaela J. Foxe.

V roce 1993 ztvárnil Maj. Gen. George E. Pickett ve snímku Bitva u Gettysburgu. Lang sám označil tuto jeho roli za dosavadně nejlepší. Ve stejném roce si zahrál po boku Kurta Russela a Vala Kilmera ve westernovce „Tombstone“. Následovalo několik dalších rolí, ať už více, či méně známých. Ovšem v roce 2009 přišla jeho zatím nejslavnější role plukovníka Quaritche v megafilmu Jamese Camerona „Avatar“. Lang tu ztvárnil jednoho z největších záporáků filmové historie. Je to velice zkušený herec, který své řemeslo ovláda na jedničku a který je zajisté u diváků velice oblíbený.

Autor: Warrior7

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Stephen Lang

Lang Stephen

Juliana Moska

Moska Juliana

Naposled navštívené:
Stephen Lang

Lang Stephen

Juliana Moska

Moska Juliana