Zari

Kenny Easterday

Povolání:
Rodné jméno:
Kenneth Easterday
Národnost:
Narození:
7.12. 1973, West Aliquippa, Pensylvánie, USA
Úmrtí:
12.2. 2016, Západní Virginie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Když se 7. 12. roku 1973 narodil manželům Easterdayovým z amerického města West Aliquippa (předměstí Pittsburgu) třetí a nejmladší potomek - syn Kenny, moc důvodů k radosti neměli. Chlapeček trpěl vzácnou chorobou, jménem sakrální ageneze, kvůli níž neměl správně vyvinutou spodní část těla.

Ještě jako kojenci mu musely být amputovány obě zakrnělé nožky a jejich holenními kostmi domodelována dolní část páteře. I tak byli rodiče neustále připravováni na možnost, že Kenny zemře buď jako dítě, anebo nepozději v pubertě. Ten se ovšem ukázal jako ohromný bojovník a osudu se už odmala rozhodl postavit čelem. Odmítl invalidní vozík i nepohodlné protézy a naučil se běhat po rukou. A nejen běhat - už jako malý kluk miloval houpačky a prolézačky, šplhal po stromech a jeho oblíbeným dopravním prostředkem se stal skateboard. Navštěvoval sice speciální školu pro tělesně a duševně postižené děti, příliš spokojený tam ale nebyl, protože sám sebe za invalidu nikdy nepovažoval - a proč taky, vždyť dokázal prakticky všechno, co oba jeho starší sourozenci.

Svět se o něm dozvěděl, když jako třináctiletý zahrál sám sebe v kanadském snímku "Kenny" (The Kid Brother, čili Bráška - 1988) a později se stal hvězdou pořadu "Show Jerryho Springera", kde vystupoval jako Messenger (Poslíček). Bylo to divoké a bohémské období Kennyho života, k němuž patřily dlouhé vlasy a bohaté tetování.

V 18ti letech se oženil se svou přítelkyní Sarah, manželství však po necelých dvou letech skončilo rozvodem. Kennymu bohužel nevyšel ani druhý vztah s ženou jménem Nikky - ačkoliv spolu pět roků žili a vychovávali její dvě děti, nakonec se vydali každý svou životní cestou. Na vině bylo především Kennyho zhoršující se zdraví.

Po této zkušenosti se Kenny vrátil k rodičům do Pennsylvanie a v současnosti se snaží co nejvíc upevnit svůj zdravotní stav - hlavně problémy s postupující osteoporózou. Skejt vyměnil za specielně upravený skůtr a je tak i nadále plně soběstačný - dokáže si nakoupit, uvařit i uklidit. Nevzdává se ani snu o navázání nového partnerského vztahu a jeho největším přáním je mít vlastní dítě.

Cítí se jako jako každý jiný chlap, miluje sex a s chutí si zajde na pivo, kulečník anebo kuželky. V roce 2009 se znovu postavil před filmovou kameru v britském dokumentárním snímku "Muž s polovinou těla" ("The Man with Half a Body"). Tak hodně štěstí, "Bráško"... !

Autor: green-tea

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

18:55 - 19:00

1 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

18:30 - 19:00

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kenny Easterday

Easterday Kenny

Naposled navštívené:
Kenny Easterday

Easterday Kenny