Zari

Forest Whitaker

Povolání:
Rodné jméno:
Forest Steven Whitaker
Národnost:
Věk:
63
Narození:
15.7. 1961, Longview, Texas, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Forest Whitaker (Ghost Dog)
Forest Whitaker se proslavil díky své roli Judyho, britského vojáka, ve filmu „The Crying Game" Neila Jordana, který byl v roce 1992 nominován na Oskara. V roce 19$8 byl Whitaker nominován na cenu Zlatý Glóbus a další cenu za nejlepší herecký výkon obdržel na filmovém festivalu v Cannes za jeho ztvárnění jaz~z4~é legendy -Charlieho Parkera ve filmu „Bird" Clinta Eastwooda. , Nedávno jsme mohli Whitakera" vidět ve filmu „Phenomenon" Joria Turtletaúba, kde si zahrál spolu s Johnem Travoltou a Robertem Duvallem a také v science fiction thrileru „Species" , který režíroval Roger Donaldson a hrál také Ben Kingsley a Michael Madsen. Do kin se brzy dostane snímek „Light It Up" s Vanessou Williams a „Witness Protection" s Tomem Sizemorem a Mary Elizabeth Mastrantoniovou.
Whitaker také natočil svůj režijní debut ,;Waiting to Exhale". Film byl natočen na motivy románu Terry McMiIlana, soustředil se na životy čtyř žen, které si zahráli Angela Bassett, Whitney Houston, Lela Rochon a Loretta Devine a na jejich vztahy s muži. Whitakera si poprvé všimli jako režiséra díky snímku „Strapped" z roku 1993, za který obdržel cenu „Nejlepší nový režisér" na festivalu v Torontu. Nejnovějším filmem, který režíroval, je „Hope Floats", kde hraje Sandra Bullock, Harry Connick, Jr. a Gena Rowlands.
Mezi další filmy, ve kterých se Whitaker objevil patří: „Smoke" Wayneho Wanga, „Ready to Wear" Roberta Altmana, „Jason's Lyric", „Platoon", „Good Morning Vietnam", „Consenting Adults", „Stakeout", „The Color of Money", „Johnny Handsome", „Downtown", „Diary of a Hitman", „Body Snatchers", „Vision Quest", „Fast Times at Ridgemont High".
Whitaker vlastní multimediální společnost Spirit Dance Entertainment, pro kterou produkuje film, televizní show a hudbu.

Autor/Zdroj: /

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

11:20 - 12:20

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

11 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:25 - 12:25

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Forest Whitaker

Whitaker Forest

Zaklínač (Wiedźmin)

Zaklínač
Wiedźmin

Naposled navštívené:
Forest Whitaker

Whitaker Forest

Zaklínač (Wiedźmin)

Zaklínač
Wiedźmin