Zari

Sigourney Weaver

Rodné jméno:
Susan Alexandra Weaver
Národnost:
Věk:
74
Narození:
8.10. 1949, New York City, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
-Byla zvolená Empire magazínem, jako jedna ze 100 nejvíc sexy hvězd v historii filmu.

-Změnila si jméno po přečtení 'The Great Gatsby'

-Bojí se výtahů

-Podle Femme magazínu, jedna z 50 sexy žen Sci-fi filmu

-Mluví plynule francouzsky a německy.

-Narodila se v 6:15 ráno.

-Má jednu dceru, Charlotte Simpson, narozenou 13. dubna 1990.

-Po přečtení 'Vesnice' měla dva týdny noční můry.

-V roce 1998 byla členkou poroty na filmovém festivalu v Cannes.

-Kamarádí se Selina Cadell

-Patří mezi 100 největších filmových hvězd

-Mike Garrigan napsal song 'Sigourney Weaver'

-Žije v New Yorku a někdy v Santa Barbara, Kalifornie

-Je o sedmnáct let starší než její manžel Jim Simpson

Autor: danymo

Životopis (biografie) / Informace:
Sigourney Weaver
(* 8. 10. 1949) americká herečka. Narodila se v New Yorku. Už jako mladá dívka si uvědomovala, že nepatří mezi ty nejkrásnější. Kvůli tomu chodila i na terapie. Postupem času přicházela k závěru, že ta krása doopravdy není všechno a není nejdůležitější. Právě ty málo atraktivní postavy ve filmu ji vynesly na vrchol slávy. Nezapomenout nelze na účinkování ve filmech s Vetřelcem.
Sigourney na svém filmovém kontě nemá jen thrillery, ale i komedie a romantické filmy – Podnikavá dívka, Krotitelé duchů II, Před svatbou.
Sigourney Weaver se narodila jako Susan Alexandra Weaverová. Oba rodiče pracovali v newyorském showbyznysu. Otec Sylvester pracoval jako prezident televizní společnosti NBC. Matka, anglická herečka, která účinkovala v hororových filmech Alfréda Hitchcocka, se jmenovala Elizabeth Inglis.
Sigourney získala jméno díky knize Velký Gatsby. Velice rychle se vytáhla a už ve 13 letech měřila 180 cm. Aby se vyhnula posměchům a vybudovala si respekt okolí, vzala na sebe roli třídního šaška. Následovalo studium na soukromé dívčí škole. Zde své hormony poněkud zklidnila. V roce 1967 odešla do Izraele a několik měsíců žila v kibucu.
V roce 1969, po přestěhování do Kalifornie, začala studovat na Stanfordské univerzitě. Získala bakalářský titul z anglické literatury. Během tohoto období absolvovala několik školních divadelních představení. Následoval zápis na Yaleskou školu dramatu v New Yorku. Patřila mezi vynikající studenty. Na škodu ji byla její výška. Byla obsazována do rolí prostitutek či starších žen. Její spolužačky si role mohly vybírat. Mezi nimi byla i Meryl Streep.
Na filmové plátno poprvé přišla ve snímku Woodyho Allena Annie Hall (1978). Byl to snad je mžik, ale všimli si ji i další filmaři. V roce 1979 přišla šance, která snad chodí jednou za život a maximálně ji využila. Byla to role důstojnice Ellen Ripleyové ve filmu Ridleyho Scotta Vetřelec. Přes noc se stala hvězdou.
Osmdesátá léta jsou ve znamení účinkování s hereckými velikány – William Hurt (Očitý svědek), Mel Gibson (Rok nebezpečného života), Bill Murray (Krotitelé duchů), či Harrison Ford (Podnikavá dívka).
Následovaly i jiné snímky – Dave s Kevinem Klinem, Dobytí ráje s Gérardem Depardieuem nebo Vesnice.
Od roku 1984 žije ve vztahu s režisérem Jimem Simpsonem. Mají spolu dceru Charlotte. Ta na svět přišla, když Sigourney bylo 41 let.

Autor: hvezdyn

Životopis (biografie) / Informace:
Sigourney Weaver sa narodila 8.10.1949 v New Yorku v USA. Je dcérou prezidenta televíznej spoločnosti NBC a prominentnej anglickej herečky. Študovala na Yale a od roku 1984 žije s režisérom divadelných hier Jimom Simpsonom, v ktorého Benátskom kupcovi si aj zahrala. Spočiatku spolupracovala s Woodym Allenom (vraj za 30 dolárov), no nebola to úspešná spolupráca. Hviezdou sa stala až vďaka úlohe Ellen Ripley vo Votrelcovi a jeho pokračovaniach.Za hlavnú úlohu v romanticke komédii Podnikavé dievča bola nominovaná na Oscara a dostala zaň Zlatý glóbus. S Ridleym Scottom sa symbolicky stretla v roličke španielskej kráľovnej vo veľkofilme 1492: Dobytie raja.

Autor: legenda

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sigourney Weaver

Weaver Sigourney

Willy Bogner - oheň a led

Willy Bogner - oheň a led

Jordan Lage

Lage Jordan

Naposled navštívené:
Sigourney Weaver

Weaver Sigourney

Willy Bogner - oheň a led

Willy Bogner - oheň a led

Jordan Lage

Lage Jordan