Zari

Marion Shilling

Povolání:
Rodné jméno:
Marion Schilling
Národnost:
Narození:
3.12. 1910, Denver, Colorado, USA
Úmrtí:
6.11. 2004, Torrance, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka Marion Shilling se narodila v Denveru, stát Colorado 3. 12. 1910. O Marion je známo, že patřila mezi skupinku krásných dívek připravovaných výhradně pro natáčení studia Metro Goldwyn Mayer. Byl to poměrně zajímavý a úspěch slibující začátek.

Debutem byl pro ní film - Wise Girls - 1929, o rok později - Lord Byron of Broadway, Free and Easy, a hlavní role Edith Wentworth, vedle herce Williama Powella, kdy hrála v - Shadow of the Law 1930. Poté poměrně zdatně a sympaticky působila vedle Constance Bennett ve The Common Law 1931, nebo Shop Angel o rok později.

Marion byla pohledá a okouzlující mladá žena, ale takových bylo v Hollywoodu hodně, a proto se musela tím více snažit, aby vynikla. Měla hrát dívku prohánějící se na koni, a role jí určovala, že měla být bravůrní jezdkyní. Protože se bála, že o roli příjde trénovala velmi usilovně, a jejím trenérem byl herecký kolega Buck Jones. Přestože podle jejích výroků ty chlupaté potvory vůbec nemusela, dosáhla obrovských výsledků…takže jako půvabná Cowboy-girls, nebo další přezdívka – Květina prérie si vysloužila za role dívek ve - The Red Rider, s Buckem Jonesem, známým představitelem kowbojů a pistolníků na správné straně zákona rok 1934, Stone of Silver Creek 1935, nebo The Westerner s Timem McCoyem, nebo s dalšími představiteli kowboyjů Rexem Bellem – The Idaho Kid, nebo Cavalcade of the West.

Marion Shilling se 4. 12. 1937 provdala za velmi bohatého realitního makléře Edwarda Cooka, a tak se dá současně říct, že ….„pověsila filmovou kariéru na hřebík, a nebo, že odešla do předčasného hereckého důchodu ( ve 25 letech) “…. nicméně se Marion stala paní Cook-Shillingovou a porodila dvě děti. V roce 1939 syna Edwarda a v roce 1941 dceru Frances, která v roce 1995 zemřela na rakovinu. Manželství trvalo neuvěřitelných 50 let do smrti manžela v roce 1998. Marion se už nikdy neobjevila před kamerou, ale v roce 2002 byla poctěna zlatou cenou spol. Motion Picture a TV fondu, za její filmové příspěvky ve westernovém žánru - Golden Boot Award in 2002 from the Motion Picture and Television Fund for her contributions to the western genre.

Marion Cook – Schilling zemřela ve věku 93 let dne 4. 11. 2004 v Torrence v California, a za svou poměrně krátkou kariéru filmové herečky natočila 44 filmů.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marion Shilling

Shilling Marion

Naposled navštívené:
Marion Shilling

Shilling Marion