Zari

Pavel Vítek

Povolání:
Národnost:
Věk:
61
Narození:
30.9. 1962, Olomouc, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Někdejší pěvecký idol 80. let Pavel Vítek (1962) pochází z Olomouce, kde dodnes žije jeho maminka. V metropoli střední Moravy chodil na sportovní základku (hrál závodně hokej) a poté na tamějším gymnáziu odmaturoval. Už na střední škole tíhl k hudbě a herectví, přihlásil se tedy na DAMU a studoval ve =hvězdném= ročníku s V Žilkovou, J. Asterovou, I. Chýlkovou, V Cibulkovou, K. Rodenem a E Holubovou, která je dodnes jednou jeho velkou kamarádkou. Po absolutoriu nastoupil do angažmá v Karlínském hudebním divadle a paralelně začal vystupovat se skupinou GBS.

Hned první hit MÁ SLAVNÝ DEN z něj přes noc udělal hvězdu české popmusic a jeho plakáty visely v pokojíku mnoha mladičkých fanynek, mihl se také několika menšími rolemi v televizi a filmu - Tonda ve hře Kvůli mě přestane (1982), Roman ve filmu Samorost (1983) nebo mladý děd Vševěd v hudební pohádce Plaváček (1986). Jenže už tehdy P. Vítek věděl, že proplouvat společným životem bude jen s mužem (třebaže si pouhý rok klasickým manželstvím prošel), na oslavě svých 25. narozenin potkal osudového partnera Janise Sidovského (1968) a protože končila 80. léta, tak svůj vztah tajili. Nicméně v létě r. 1990 dostal od kapely ultimátum - buď oni nebo Sidovský. S nadhledem dnes producent Sidovský říká, že se stal českou Yoko Ono, která rozvrátila skupinu GBS... .

Populární zpěvák začínal znovu, mladší Janis mu byl nejen přítelem, ale hlavně schopným manažerem a výsledkem bylo úspěšné album VŮNĚ TVÝ KŮŽE. P. Vítek se našel také v muzikálových rolích - Miss Saigon (John), Noc na Karlštejně (šenk Pešek), Dracula (Steven), Angelika (perský princ Bachtiary-Bej) nebo Tři mušketýři (král Ludvík XIII.), vystupoval nejen v zahraničí (USA, Německo, Finsko), ale i na domácích charitativních akcích a významných koncertech českých celebrit (K. Gott, K. Svoboda), spolupracuje s rádiem IMPULS.

Začátkem července 2006 P. Vítek s J. Sidovským svůj téměř dvacetiletý vztah zpečetili registrovaným partnerstvím (pravděpodobně jako první v ČR) v nádherném prostředí hradu Karlštejn. V současnosti oba bydlí i se svými psy Adamem a Monthym nedaleko Karlštejna ve venkovském domku a svým celkem fádním životem celebrit bulvární deníky neplní.

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

43 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

12:40 - 13:30

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

48 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:30 - 13:30

43 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pavel Vítek

Vítek Pavel

Místo zločinu Ostrava

Místo zločinu Ostrava
Místo zločinu Ostrava

Naposled navštívené:
Pavel Vítek

Vítek Pavel

Místo zločinu Ostrava

Místo zločinu Ostrava
Místo zločinu Ostrava