Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Marcela Augustová

Povolání:
Národnost:
Věk:
59
Narození:
19.8. 1965, Hořice v Podkrkonoší, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Známá tvář z televizní obrazovky, moderátorka ČT Marcela Augustová, se přihlásila svým kouzelným hlasem k životu 19. srpna roku 1965 v Hořicích v Podkrkonoší. Zanedlouho se celá rodina, včetně jejího o deset let staršího bratra, novináře Petra Voborníka přestěhovala do Liberce. Po absolvování gymnázia vystudovala Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze.

Již v průběhu studií spolupracovala externě s tehdejším Československým rozhlasem na relaci Mikrofórum a Studio mladých. Následně její cesta vedla do dalšího, mladšího média, kterým byla Československá televize. Přihlásila se do konkurzu pro moderátory dětského vysílání. Její tvář se objevila na televizní obrazovce v druhé polovině osmdesátých let ve vysílání Pionýrské vlaštovky , později zaznamenala příznivé ohlasy diváků jako moderátorka Televizního klubu mladých, nebo Studia Kontakt.

Postupně se profesionálně prosazovala nejen v domácích pořadech Šoky, úlety, srandy a v Magionu, ale své moderátorské schopnosti prokázala i na mezinárodním poli v sérií soutěží v pořadu Hry bez hranic. Kolem roku 1997 se stala moderátorkou v hlavní televizní zpravodajské relaci ČT Události. Postupně se po jejím boku v této relaci vystřídali moderátoři Jiří Janeček /pozdější ředitele ČT/, Roman Pistorius a v posledním formátu hlavního televizního zpravodajství se objevuje a střídá se svými kolegy Jolanou Voldánovou, Jakubem Železným a Anetou Savarovou.

Mimo televizní zpravodajství se společně s hercem Tomášem Hanákem objevuje v pořadu konaném v rámci charitativního projektu vysílaného o velikonočních svátcích – Pomozte dětem od roku 1999. Do roku 1992 bydlela v Praze, odkud se přestěhovala do Záskalí u Liberce. Jejím prvním manželem byl zpěvák Luboš Pospíšil, kterého poznala na recitačním festivalu Wolkerův Prostějov ještě v době svých vysokoškolských studií. Podruhé se vdala za lyžařského trenéra Stanislava Hofmana v roce 1994. Třetí pokus o trvalý manželský svazek absolvovala v roce 2006. Je matkou dvou dospělých synů, Lukáše a Kryštofa.

Erkul

Autor: Erkul

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Pečení na neděli (2021) [TV po...

14:00 - 14:25

9 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

13:30 - 14:25

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marcela Augustová

Augustová Marcela

Naposled navštívené:
Marcela Augustová

Augustová Marcela