Zari

Eva Vejmělková

Povolání:
Známá jako:
Eva Vejmelkova
Národnost:
Věk:
55
Narození:
4.3. 1969, Karviná, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Krásná dlouhovlasá blondýnka Eva Vejmělková (1969) pochází ze severomoravské Karviné a po škole se kromě herectví "vrhla" i na studium psychologie.

Při konkurzu na hlavní roli ve FONTÁNĚ PRE ZUZANU (1985) potkala svého osudového muže, slovenského režiséra Dušana Rapoše (1953), který okouzlen její krásou i talentem, ji nejen obsadil do populární trigogie, ale spjal s ní trvale i svůj soukromý život.

Koncem 80. let pobláznila éterická kráska svou zlatou záplavou dlouhých vlasů a nevinnou tváří Madony celou řadu mužů a vojínu Tomáši Soukupovi (Martin Zounar) v seriálu CHLAPCI A CHLAPI (1988) jeho Hanku Voseckou (Eva Vejmělková) kde kdo záviděl. Pochopitelně se jí nevyhnuly role princezen - Paví pírko (1987), O Janovi a jeho podivuhodném příteli (1990) nebo Kačenka a strašidla (1992).

Dodnes také (díky častým reprízám) vídíme okouzleného Petra Kříže, jak se vyznává své Píšťalce: "Snad proto, že jsi ze zámku, snad pro ten šampon z heřmánku, dřív nežli budeš vdaná, chtěl bych ti někdy do džbánku, pro pivo skočit k Beránku, Píšťalko ufoukaná..." - ve filmu JAK BÁSNÍKŮM CHUTNÁ ŽIVOT.

Po završení trilogie FONTÁNY PRE ZUZANU 3, natáčené v africké Zimbabwe, se E. Vejmělková na dlouhou dobu herecky odmlčela a po 15letém soužití se v r. 2000 s D. Rapošem v americkém Las Vegas vzali. Po necelém roce se jim narodila dcera Tara a v r. 2004 mladší Rita.

V současnosti bydlí spokojená rodinka v Havířově a kdysi erotický symbol mnoha mužů, blonďatá Eva, se věnuje i práci s drogově závislými, ve volném čase píše texty árií k operetním dramatům a na hereckou popularitu už jen s úsměvem vzpomíná.

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eva Vejmělková

Vejmělková Eva

Tábor

Tábor
Tábor

Naposled navštívené:
Eva Vejmělková

Vejmělková Eva

Tábor

Tábor
Tábor