Zari

Janine Turner

Povolání:
Rodné jméno:
Janine Loraine Gauntt
Národnost:
Věk:
61
Narození:
6.12. 1962, Lincoln, Nebraska, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Janine Loraine Gauntt, později filmová a televizní herečka Janine Turner se narodila dne 6.12.1962 ve státě Lincoln v Nebrasce USA. Jako dítě vyrůstala ve Fort Worth v Texasu. Matka jí vodila už od tří let do baletu, učila se hrát divadlo a zpívat. Když začala vyrůstat do krásy, začala studovat na profesionální dětské škole v New Yorku, a potkalo jí štěstí, protože byla vybrána jako modelka v necelých patnácti letech do Wilhelminy agentury. Janine však uvažovala střízlivě, a proto se vrátila ke studiu střední školy v Texasu, a příležitostně hrála v různých TV epizodách zatím jen malé role - jako například v roce 1978 v gigantickém seriálu „ Dallas“.

O dva roky později ve věku 17 získala roli Laury Templeton v populárním televizním seriálu General Hospital, seriálu Love Boat, Santa Barbara, Knight Rider, nebo Another World. Prvním filmem, pro který opustila Universitu na Pepperdinu byl film Tai-Pan v roce 1986 a role Sevuan.

Janine hrála i v u nás známých Ocelových Magnoliích, po boku Erica Robertse ve filmu Ambulance 1990 role Cheryl, a nebo si na ní divák vzpomene v roli Jessie Deighan po boku Sly Stalloneho v Cliffhangerovi – z roku 1993. Janine se stala hrdinkou v dramatu mladé, bílé ženy, která je unesena se svou přítelkyní indiány, což změní celý její dosavadní život ve filmu z roku 1997 Uloupené ženy – Stollen Women – Rudá krev.

Janine Turner je nejen krásná a příjemná žena, ale je majitelkou nádherného a podmanivého altu. Její dosavadní role byly romantické, komediální, ale je o ní známé, že dovede zahrát i dramatické role, a to nejen v Nechte to na Beaverovi 1997, Kruh podvodu 1998, Beauty -Utajená krása 1998, ale i Norther exposure – Zapadákov, a skutečně na tělo šitá role pilotky Maggie O´Connel, za kterou byla několikrát nominovaná na Zlatý Glob a Emmy, nebo ve filmu Doktor T a jeho ženy – 2000 s Richardem Gerem. Janine ještě i v současnosti pracuje jako manekýna a modelka, natáčí hlavně televizní filmy a seriály. Jejím posledním filmem byl snímek - Black Widow 2010.

Janine je také autorkou několika TV scénářů, pracuje jako asistent režie, jako producentka a začala také vystupovat jako zpěvačka. Byla několik let 1981-1983 partnerkou Aleca Baldwina, a je o ní známo, že miluje svůj domov – ranč Colleyville v Texasu, kde tráví veškerý volný čas mezi natáčením - spolu s dcerou Juliette, která se narodila v roce 1997. Janine chová závodní koně a zdá se, že je i v této činnosti úspěšná.



Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:25 - 17:15

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Tělo v mé hlavě

16:20 - 17:25

37 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Počasí

16:57 - 17:00

0 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

17 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Janine Turner

Turner Janine

Bavorák 2 (Bumer Film vtoroj)

Bavorák 2
Bumer Film vtoroj

Lucy Morton

Morton Lucy

Naposled navštívené:
Janine Turner

Turner Janine

Bavorák 2 (Bumer Film vtoroj)

Bavorák 2
Bumer Film vtoroj

Lucy Morton

Morton Lucy