Zari

Tomáš Töpfer

Povolání:
Národnost:
Věk:
73
Narození:
10.1. 1951, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Podle vlastních slov-v civilu stokilový lenoch, rodilý Pražák Tomáš Töpfer se narodil začátkem roku 1951. V hereckých začátcích díky své robustnější postavě milovníky nehrál, ale s příbývajícími roky dozrával v šarmantního představitele komediálních i vážných rolí. První angažmá ho čekalo v ostravském Petru Bezručovi a potom v Šumperku, kde poprvé zkusil režii.

V několika dalších letech vystřídal - Činoherák, a Realistické divadlo v Praze, následovalo Ústí nad Labem. Z tvorby 70. let připomeňme menší role - Žebrácká opera (1971), Maturita za školou (1973), Dva muži hlásí příchod, Kamenný řád (1975). Načas se Töpferovou doménou staly seriály - Dobrá voda (1982), Dobrodružství kriminalistiky (1989), známe jej i ze dvou dílů Kleinových Básníků. Ovšem největší popularitu mu přinesl lehce požitkářský, občas sarkastický zubař MUDr. Přemysl Král, táta svou dospělých dětí a záletný manžel prozíravé učitelky v podání Kateřiny Macháčkové v divácky úspěšném ŽIVOTĚ NA ZÁMKU. Sága rodiny Králových byla sama o sobě průměrným seriálem, nicméně herecké koncerty J. Jiráskové, V. Brodského nebo S. Zázvorkové jej velmi vyzdvihly. V 90. letech se T. Töpfer více věnoval i divadelní činnosti- Záviš z Falkenštejna, Krysař nebo Jacobowski a plukovník jsou hry v Divadle Na Vinohradech, kam se chodilo hlavně na Töpfera. S rokem 2000 přišla i nabídka, jaká se neodmítá-totiž zahrát si stěžejní postavu Karla Arazima v ČETNICKÝCH HUMORESKÁCH (příjemné připomenutí kriminalistiky z časů 1. republiky).

V r. 2002 si odskočil do Černých baronů a o rok později natáčel dvojku Četníků. Stihl mezitím i kandidovat do Senátu a dodnes se aktivně angažuje v politice. Podílel se r.2006 na nepříliš zdařilém pokračování rodinných komedií M. Poledňákové ze 70.let - Jak se krotí krokodýli a o rok později tvořil v pořadí už třetí Četníky a pokračování Nemocnice na kraji města-nové osudy.

V současnosti T. Töpfer již tak herecky vytížen není, ale vedle politických aktivit je i ředitelem divadla Fidlovačka a spolumajitelem proslulého Švejkova hostince U Kalicha, který vlastní s bratrem.

Autor: Angelika2808

Životopis (biografie) / Informace:
Studoval v Brně na konzervatoři a v Praze na DAMU. Hrál v divadlech v Ostravě, Šumperku, Ústí nad Labem (Činoherní studio). Divadlo na Vinohradech Po restituci se stal spolumajitelem proslulé restaurace U kalicha. Je tvůrcem inscenací v areálu Pražského hradu.

Životopis (biografie) / Informace:
Studoval v Brně na konzervatoři a v Praze na DAMU. Hrál v
divadlech v Ostravě, Šumperku, Ústí nad Labem (Činoherní studio).
Divadlo na Vinohradech
Po restituci se stal spolumajitelem proslulé restaurace U kalicha.
Je tvůrcem inscenací v areálu Pražského hradu ()

Autor/Zdroj: /Sber

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

16:05 - 17:00

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Bitvy 2. světové války v barvě

15:45 - 16:30

21 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

31 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:25 - 16:40

41 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tomáš Töpfer

Töpfer Tomáš

Andrew R. Tennenbaum

Tennenbaum Andrew R.

Noc bez rozloučení (Nacht ohne Abschied)

Noc bez rozloučení
Nacht ohne Abschied

Naposled navštívené:
Tomáš Töpfer

Töpfer Tomáš

Andrew R. Tennenbaum

Tennenbaum Andrew R.

Noc bez rozloučení (Nacht ohne Abschied)

Noc bez rozloučení
Nacht ohne Abschied