Zari

Jeffrey Tambor

Povolání:
Rodné jméno:
Jeffrey Michael Tambor
Národnost:
Věk:
80
Narození:
8.7. 1944, San Francisco, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narodil se v konzervativní židovské rodině, má maďarské předky. Hraní studoval na San Francisko State University a na Wayne State University.

Hrát začal v divadle, debutoval v roce 1976 na Broadwayi ve hře Sly Fox režiséra Arthura Penna a ještě v tom samém roce se stihl objevit v premiéře Measuer for Measure.

V televizi začínal reklamammi a roličkami v seriálech, například Taxi, Kojak, M*A*S*H nebo Three's Company. Hlavní roli získal v roce 1979 v seriálu The Rospers, a první filmovou roli v ...And Justice for All. V 80. letech se objevoval v Hill Street Blues.

Velkou část jeho úspěchů přinesla The Larry Sanders Show, ze které pochází legendární hláška "Hey now" a kde se objevoval jako Hank Kingsley. Obdržel čtyři nominace Emmy, ale ani jedinou neproměnil.

V roce 2003 hrál dvojroli v televizní komedii Arrester Development, za kterou obdržel další dvě nominace na cenu Emmy, ale opět ani jednu z nich neproměnil.

Na járe 2005 se objevil v znovuobnovené hře Glengarry Glen Ross na Broadwayi.

V roce 2009 se hrál v komedii The Hangover, která získala Golfen Globe, za nejlepší Komedii roku a nadaboval jednoho z hrdinů v animovaném filmu Monsters v. Aliens.

Autor: salte

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jeffrey Tambor

Tambor Jeffrey

Concerto grosso

Concerto grosso

Na hraně (On The Edge)

Na hraně
On The Edge

Naposled navštívené:
Jeffrey Tambor

Tambor Jeffrey

Concerto grosso

Concerto grosso

Na hraně (On The Edge)

Na hraně
On The Edge