Zari

Madeleine Stowe

Rodné jméno:
Madeleine Marie Stowe Mora
Známá jako:
Madeline Stowe
Národnost:
Věk:
66
Narození:
18.8. 1958, Eagle Rock, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Madelyn Stowe se narodila 18.8.1958 v Los Angeles, Kalifornie–USA.Tato útlá tmavooká a tmavovlasá dáma vystudovala film a žurnalistiku na University of Southhern California v Los Angeles. Hereckou kariéru započala na scéně Solari Theater v Beverly Hills, kde se představila ve hře Grahama Greena Desátý muž. Na začátku 70. a 80. let hrála v televizním seriálu The Gangster Chronicles - Gangsterská kronika. První filmovou roli získala v thrilleru : Policejní dohled, kde hrála přítelkyni uprchlého zločince Mariu v režii J. Badhama. Tělesnou krásou jsou obdařeny další hrdinky, které ztvárnila ve filmech: Pomsta, a nebo Zhoubná vášeň. Romantickou roli ztvárnila v dobrodružném filmu Poslední Mohykán, podle románu J. F. Coopera.Její Cora je něžná, odvážná, čestná a statečná,dovede se zastat proti nespravedlivému otci, který je velitelem anglické pevnosti, kterou obléhají Francouzi se svými spojenci Huróny. Cora se zamiluje do bílého muže, který zachránil jí a sestru před indiány. Jméno Sokolí Oko - (hraje Daniel Day-Lewis), mu dal jeho náhradní otec z kmene Mohykánů. Tuto roli zahrál Daniel Day-Lewis. Další film se také odehrává na prériích a v městečkách Divokého západu. Pistolnice Cody Zamorová, je jednou ze čtyř dívek, které se vzeprou nespravedlnosti:Andie MacDowellová, Mary Stuart Mastersonová,a Drew Barrymore, které se svými jednáním nakonec dobře vyrovnaly banditům a mužům stíhaným zákonem, ve westernu Pistolnice v režii J. Kaplana. V tom samém roce natočila kriminální thriller Blink – Záblesk ve tmě, o slepé, talentované irské country houslistce – 1994 v režii Michaela Apteda. V hlavních rolích jsme mohli M.Stowe spatřit také ve filmech:TwelveMonkeys-Dvanáct opic, The Proposition - Zakázaná touha - Playing by Heart –Podoby lásky, The General's Daughter – Generálova dcera, Impostor, Avenging Angelo-PomstychtivýAngelo, Were Soldiers -Údolí stínů, Octane.Madelyn je provdána za herce Briana Benbena, a žije v USA.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Životopis (biografie) / Informace:
Americká herečka Madeleine Stowe je již třicet let stálicí hollywoodského filmového nebe.
Narodila se 18.srpna 1958 v kalifornském Los Angels. Ve svém rodném městě studovala film a žurnalistiku na University of Southhern California a z těchto dvou studijních směrů se následně rozhodla pro hereckou dráhu.
Své herecké začátky absolvovala na scéně Solari Theater v Beverly Hills, kde pozornost televizních tvůrců přilákala například rolí v dramatizaci povídky Grahama Greena „Desátý muž“. Začátkem osmdesátých let začala získávat role v TV – roli získala například i v seriálu „The Gangster Chronicles - Gangsterská kronika“.
Její herecké nadání a skvělá sexy postava zanedlouho zapůsobila i na matadory filmového plátna a role na sebe nenechaly dlouho čekat. Režisér J.Badham ji v roce 1987 obsadil společně s Richardem Dreyfussem do thrilleru „Policejní dohled“.
Její krása, vyvolávající v mužích na filmovém plátně mnohdy až vražednou posedlost, předurčila několik dalších rolí, jako například snímek „Pomsta“, nebo „Zhoubná vášeň“.
Také postavy romantických hrdinek vytvářela Madeleine s lehkostí a přirozeností sobě vlastní. Působivě se ujala role Cory, dcery velitele pevnosti, do níž se po uši zamiluje indiány adoptovaný běloch Sokolí Oko, v podání Daniela Day-Lewise, ve filmovém zpracování slavné Cooperovy knihy „Poslední Mohykán“.
Jako na míru ušitá jí padla i role pistolnice Cody Zamor – jedné ze čtyř statečných sexy-dívek (A.MacDowell, M.Stuart Masterson a D.Barrymore), vypořádávajících se s nespravedlnostmi a špinavostmi mužské části divokého západu, ve westernu režiséra Kaplana „Pistolnice“.
Její divoká ženská živočišnost nádherně kontrastovala vedle „kamenného“ Sylvestera Stalloneho v mafiánském filmu o loajalitě a pomstě „Ve jménu Angela“.
Madeleine Stowe je provdána za herce Briana Benbena.


Autor: catamount

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Dobrodružství claphamské kucha...

16:30 - 17:20

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

17:00 - 17:55

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

211 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Divá Bára (1948)

17:05 - 18:52

11 minut již uběhlo
96 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Madeleine Stowe

Stowe Madeleine

Naposled navštívené:
Madeleine Stowe

Stowe Madeleine