Zari

Kevin Spacey

Rodné jméno:
Kevin Spacey Fowler
Národnost:
Věk:
65
Narození:
26.7. 1959, South Orange, New Jersey, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herec, který o sobě tvrdí, že je pohádkově bohatý a určitě ho neuvidíme v pokračování filmu "Armageddon". Vlastním jménem Kevin Spacey Fowler se narodil v New Jersey, v USA. Od svých čtyř let, kdy se celá rodina přestěhovala, žije v Los Angeles. Je nejmladší ze tří dětí a v té době i dítě s největší energií, které se narodilo Thomasovi and Kathleen Fowlerové. Jeho nadměrnou energii, která byla rodičům na obtíž, bylo třeba nějak využít. A tak začal navštěvovat Nortridge Military Academy, ze které byl ale po několika rvačkách vyhozen.

Poté začal navštěvovat střední školu Chatsworth High School v San Fernando Valley, kde se i poprvé setkal s herectvím. Učinkoval ve školním dramatickém kroužku a zahrál si tak díky tomu v několika divadelních hrách. Po dokončení této školy zkusil vysokou. Nejprve školu v Los Angeles Valley College, kde moc dlouho nevydržel a poté, kde si od jeho kamaráda Vala Kilmera nechal poradit, aby šel na slavný Juilliard do New Yorku. Školu ale po dvou letech zanechal, aby se mohl věnovat herectví. V roce 1982 si odbyl svůj herecký debut na Broadwai v dramatu Ghosts.

První filmový debut si odehrál ve filmu "Heartburn" v roce 1986, kde hlavní role obsadili Meryl Streepová a Jack Nicholson. Po dlouhou dobu, necelých deset let, hrál Kevin v několika seriálech a filmech, které byli převážně určeny pro televizi. Zahrál si menší i větší role, ale stále z něj filmová hvězda první velikosti nebyla. Jako ostatní herci, tak i on se musel protloukat na špičku Hollywoodu velice pomalu.

Až v roce 1995 se mu poštěstilo natolik, že si zahrál vedlejší roli ve filmu "Obvyklí podezřelí" (The Usual Suspects). A rok na to, za tuto roli, získal na udělení cen, Oskara pro nejlepšího herec ve vedlejší roli. A hned ve stejný rok natočil dramatický thriller s Morganem Freemanem a Bradem Pittem film, "Sedm" (Se7en). Roli policisty v kriminálním dramatu "L.A. - Přísně tajné si zahrál v roce 1997 společně s Russellem Crowem, kterého tento film proslavil. Oskarový úspěch si ještě zopakoval ve filmu "Americká krása" (American Beauty), kde ztvárnil postavu životního outsidera, který se rozhodl se svým životěm něco provést.

Za film "Vyjednavač" (The Negotiator), v roce 1998, kde si zahrál opět policistku, který je i ochoten pro odhalení pravdy porušit své zásady získal 4,5 mil. dolarů. S Helen Huntovou a Haley Joel Osmentem si všichni tři společně zahráli v dramatickém filmu "Pošli to dál" (Pay It Forward), který natočili v roce 2000. Film "Svět podle Prota" (K-PAX) natočil o rok později, kde ztvárnil roli pacienta psychyatrické léčebny. V roce 2002 má za sebou film "The Tower of Babble" a v roce 2003 filmy "Život Davida Galea" (The Life of David Gale) a "The United States of Leland". Na rok 2004 připravuje film "Beyond the Sea".

Autor: Redakce

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Myslel si, že je hrdina (1982)...

09:50 - 10:10

3 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

09:20 - 10:15

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:50

23 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

43 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kevin Spacey

Spacey Kevin

A Window in London

A Window in London
A Window in London

Naposled navštívené:
Kevin Spacey

Spacey Kevin

A Window in London

A Window in London
A Window in London