Zari

Ondřej Soukup

Povolání:
Národnost:
Věk:
73
Narození:
2.5. 1951, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ondřej Soukup se narodil 2. 5. 1951, a to znamená, že nedávno oslavil své kulatiny, 60. narozeniny. Z Ondřeje se stal hudební skladatel filmové i populární hudby, kdy si některé filmy již bez jeho hudby neumíme ani představit. Kromě hudby k filmům, jako třeba Bony a klid, Requiem pro panenku, Nahota na prodej, Kolja, Tmavomodrý svět, Vratné lahve nebo Nemocnice na kraji města...nové osudy, je také autorem hudby k písničkám, které si notujeme, ani nevíme, kdo je autorem.

Hodně, společně, s manželkou, Gábinou Osvaldovou, se kterou má syna, složil hudbu, text napsala dvorní textařka Gábina, pro fenomenální slavici, Lucii Bílou. V začátcích kariéry zpěvačky Lucie Bílé, kdy vznikla písnička Láska je láska, stal se z ní HIT, jak hrom, ale kolem písničky se vyrojily pochybnosti o autorství hudby a klademe si otázku, zda hudbu složil Soukup, nebo ji ukradl zpěvákovi za velkou louží, Princemu. Poslechneme-li si obě skladby, není zdánlivé podoby, ale jakoby jedna druhé z oka vypadla.

Ondřej Soukup je příjemným hostem v zábavných pořadech, proto je zván do pořadů, jako X – Factor, Všechnopárty, Eso, Banánové rybičky. Seal se i porotcem při hledání talentů do muzikálu Robin Hood – Cesta ke slávě, nebo byl členem poroty v Tv soutěži Česko hledá superstar, která vyhledává mladé zpěváky.

Ondřej je v nejlepším věku a věřím, že napíše ještě hodně další hudby k popíku a budeme chodit do kina na filmy a budeme si říkat: "...hele, hudbu napsal Soukup, uvidíme, jak se mu to povedlo..."

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

24 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

24 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ondřej Soukup

Soukup Ondřej

Naposled navštívené:
Ondřej Soukup

Soukup Ondřej