Zari

Brooke Shields

Povolání:
Rodné jméno:
Brooke Christa Shields
Národnost:
Věk:
59
Narození:
31.5. 1965, New York, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Brooke Shieldsová (Brooke Christa Camille Shields) - 31. května 1965, New York City. Brooke je vnučkou bývalého tenisového šampióna 30. let Francise X. Shieldse. Uměleckou dráhu zahájila jako profesionální dětská modelka: Když jí bylo jedenáct měsíců, objevila se poprvé v reklamách na Ivoryho mýdlo. Ve třech letech se jí ujal známý fotograf Richard Avedon a od osmi let pózovala odborníkovi na akty Francescu Scavullovi.

V necelých třinácti letech byla středem skandálu kolem filmu Děvčátko (Pretty Baby, r. L. Malle), kde hrála dětskou prostitutku Violettu, narozenou a dospívající v neworleanském nevěstinci, do níž se zamiluje samotářský fotograf (Keith Carradine). Matka Brooke, bývalá modelka Teri, pak byla hrubě napadána různými mravokárci, že nestydatě obchoduje s půvaby své dcery, jejíž vyjímečná krása zaujala i další filmaře. Ti ji ovšem ve svých filmech např. Modrá laguna, Sahara, Nekonečná láska, obsazovali především do rolí romanticky nevinných a zamilovaných dívenek.

Aby se nestala pouze sexuálním symbolem, zanechala na čas umělecké kariéry a věnovala se studiím na Princeton University, kterou ukončila v roce 1987 diplomovou prací o francouzském režisérovi Louisi Mallovi pod názvem From Innocence to Experience in the Work Louis Malle (Od nevinnosti ke zkušenosti v díle L. M.). V roce 1985 také vydala autobiografickou knihu On Your Own (Svým způsobem).

V roce 1986 debutovala na divadle v mimobroadwayské inscenaci Biograf Ráj a v roce 1994 se představila na Broadwayi v muzikálu Pomáda, což jí vyneslo cenu Theatre World Award.V 90. letech se i více objevuje v TV, např. jako titulní hrdinka v seriálu Suddenly Susan (1996, Správná Susan).

Její jméno bylo během doby spojováno v bulvárním tisku mj. se zpěváky Georgem Michaelem, Michaelem Jacksonem nebo Johnem Travoltou. V letech 1997-1999 byla vdána za slavného tenisu André Agassiho. Od roku 1985 je obtěžována vulgárními dopisy psychopatického Marka Baileyho, který byl už několikrát kvůli tomu zatčen a vyšetřován.

Autor: curil

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

05:15 - 05:30

8 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

05:15 - 05:45

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

38 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:05 - 05:55

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Brooke Shields

Shields Brooke

André Chimène

Chimène André

Elio Espana

Espana Elio

Naposled navštívené:
Brooke Shields

Shields Brooke

André Chimène

Chimène André

Elio Espana

Espana Elio