Zari

Katey Sagal

Povolání:
Rodné jméno:
Catherine Louise Sagal
Národnost:
Věk:
70
Narození:
19.1. 1954, Hollywood, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
„Nikdy jsem nechtěla být nějak slavná, jen jsem chtěla být dobrá v tom, co dělám,“ říká Katey Sagal, nebo pro nás známější Peggy Bundová...
Tato hollywoodská herečka, celým jménem Catherine Louise Sagal se narodila 19. ledna 1954 ve městě filmů v Los Angeles ve státě California, USA. Její úspěch byl zaručen již od útlého dětství, neboť její matka Sara Zwilling byla úplně první americkou ženskou režisérkou (zemřela roku 1975 ve věku 47 let na srdeční selhání) a její otec Boris Sagal byl takovým režisérským velikánem, že točil například i s Elvisem Presleym (zemřel také mlád, 22. května 1981 při natáčení seriálu Třetí světová válka – jeho hlavu trefila vrtule od vrtulníku...).
Jejím hereckým debutem byla mini rolička pacientky v seriálu The Failing of Raymond. O úspěch se postaral už její otec (ještě před tím než zemřel) a obsadil jí ve filmu Columbo: Kandidát zločinu (samozřejmě že ten film režíroval, Katey v něm dostala roli sekretářky).
No, a pak už přišla její životní role Peggy Bundové v seriálu Ženatý se závazky, který se natáčel celých deset let a odkud se nám vryla do podvědomí. Další dlouhodobá role je pak hlas Turanga Leeli v seriálu Futurama. A v hitu Ztraceni si ve dvou epizodách zahrála postavu Helen.
Kateřina měří metr sedmdesát pět, má dvě sestry, dvojčata, Elizabeth a Jean a již je po druhé rozvedená. První manželství s Freddie Beckmeyerem se rozpadlo po třech letech a jak už to tak u hvězd bývá, ani druhý posvátný svazek manželský, tentokrát se slavným muzikantem Jackem Whitem, nevydržel věčně a roku 2000 byl ukončen. Odnesla si z něj akorát dvě dcerky Sarah a Jackson.
K muzice vůbec má Catherine blízko. Od pěti let zpívá a díky otci se dostala do tak slavných dětských sborů jako byl třeba ten Boba Dylana. V roce 1996 vydala své první album „...Well“ a nové desky od té doby vycházejí jako na běžícím pásu. Po nocích vystupuje v klubech jako barová zpěvačka a ve volných chvílích se živí jako skladatelka.
Toužíte-li po podobné kariéře, bude se vám nejspíš hodit nějaká prestižní škola jako se dostala Katey (vystudovala herectví na Kalifornském uměleckém institutu), a proto se raději spokojme jen s rolí diváka. Zkuste si jí třeba napsat na mail@kateysagal.net nebo navštivte její oficiální stránky www.kateysagal.net.

Autor: MARi0

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Katey Sagal

Sagal Katey

Hiroši Miyata

Miyata Hiroši

Naposled navštívené:
Katey Sagal

Sagal Katey

Hiroši Miyata

Miyata Hiroši