Zari

Wayne Rogers

Povolání:
Rodné jméno:
William Wayne McMillan Rogers III
Národnost:
Narození:
7.4. 1933, Birmingham, Alabama, USA
Úmrtí:
31.12. 2015, Los Angeles, Kalifornie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Washington – V USA ve čtvrtek zemřel herec Wayne Rogers, který se proslavil především jako kapitán John McIntyre zvaný Trapper v oblíbeném válečném seriálu MASH. Rogers, který se po skončení filmové kariéry stal úspěšným finančním analytikem, investorem a podnikatelem, podlehl v 82 letech v Los Angeles komplikacím po zápalu plic. Informovala o tom podle agentury Reuters jeho agentka.


Vystudovaný historik Rogers hrál v MASH pouhé tři řady z celkových jedenácti. S producenty se rozešel ve zlém kvůli tomu, že podle něj poskytovali na jeho úkor příliš prostoru stále populárnějšímu Alanu Aldovi neboli kapitánu ""Hawkeyemu" Pierceovi.

První díl MASH se vysílal 17. září 1972. Seriál zobrazuje každodenní život lékařů, sester a vojáků v mobilní vojenské nemocnici uprostřed války v Koreji. Zpočátku komediálně laděný sitcom poukazující na krutosti války i nesmyslné předpisy se postupně stále častěji věnoval i vážnějším tématům, jako byly osudy údajných zbabělců, vztah amerických vojáků k obyčejným Korejcům nebo složitá politická situace.

http://www.denik.cz/film

Životopis (biografie) / Informace:
Wayne Rogers se narodil 7. dubna roku 1933 ve městě Birmingham, ve státě Alabama, USA. V roce 1960 si vzal ženu Mitzi. Roku 1983 se s ní rozvedl, má s ní však dvě děti. 8 prosince 1988 se oženil podruhé, s Amy H. Rogers, manželství trvá do současnosti. Rogers navštěvoval Ramsayskou vysokou školu v Birminghamu, studia ukončil v Alabamě na Princeton univerzity. Jeho výška přesahuje 190 cm. Hraje občas i v divadle.

Na kontě má i pár filmů: Přízrak z Mississippi/Duch minulosti(Ghost of Mississippi, 1996), Frajer Luke(1967), Kapesné - Pocket Money (1972), Mrazivý strach - Frozen with Fear (2000), objevil se 5x v seriálu To je vražda, napsala (1984).
Dalším zlomem jeho kariéry byl seriál M*A*S*H (1972-75) - kapitán MUDr. John Francis Xavier "Trapper" McIntyre,
Po třetí sezóně (1975) ho ale opustil. Podle jeho verze odešel, protože se jeho role stále zmenšovala a stávala se vedlejší.

U několika seriálů a filmů se podílel také jako producent (např.: Astro-Zombies, Dr. Sex, Night of Twisters), na dvou jako scénarista (Astro-Zombies, Dr. Sex - autor námětu, a v roce 1981 režíroval episodu ze seriálu House Call.

Naši diváci ho mohli vidět ve sníku WUSA - Stanice WUSA zroku 1970, jinak převážná část jeho herectví spočívá v seriálech.

I když je jeho hlavní profesí je v současnosti finanční poradce, pracuje pro řadu známých herců a hereček, odskočí si k filmu, hlavně pro svoji postavu. Naposledy ve filmu Three Days of Rain, nebo Miracle Dogs - oba z roku 2003

2x byl nominován na cenu - jednou za MASH jako doktor roku, podruhé jako nejlepší herec v seriálu House Call. Ceny ovšem nezískal.

Doplnil Manicfilmdat a jeho archív

Autor: Terryk

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Wayne Rogers

Rogers Wayne

Kinga Ciesielska

Ciesielska Kinga

Naposled navštívené:
Wayne Rogers

Rogers Wayne

Kinga Ciesielska

Ciesielska Kinga