Zari

Miloš Knor

Národnost:
Věk:
56
Narození:
18.12. 1967, České Budějovice, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Miloš Knor se na divadelních prknech objevil v projektu stand up comedy show Na stojáka, v níž se prezentoval s vlastní povídkou Poprvé a po fenomenálním úspěchu, jenž tento typ pořadu zaznamenal u obyčejných lidí se několik let nato rozhodnul založit vlastní divadlo, respektive agenturu nazvanou Komici. Knora je tak možné na jevištích po celé republice vidět ve stejnojmenných představeních, která produkuje a mimo nich stojí čas od času na veřejnosti s mikrofonem v ruce jako moderátor kulturních, společenských, charitativních či jiných akcí nejrozličnější úrovně a zaměření. Protože zájem o Komiky neupadá a to ani ze strany pořadatelů ani ze strany diváckého zájmu, je celkem pravděpodobné, že se s Knorem budeme coby s moderátorem jistě setkávat i nadále.

Miloš Knor se od svého prvotního vystoupení před kamerami ve stand up comedy show Na stojáka Z. Tyce etabloval z pozice klasického moderátora v občasného herce, i když přeci jen jako moderátor si je daleko více jistější v kramflecích a v této roli jej daleko více využívají i televizní stanice, jak dokládá jeho účinkování v Čechově zábavné soutěžní hře Jsi chytřejší než páťák?; Adamcův Karneval na Barrandově nebo hudebně-zábavný pořad Sametové či Politické hašteření A.Stojkova. Před televizními kamerami se Knor dočkal jako moderátor i vlastního typu programu, ke kterým lze zařadit netradiční seznamku Rande naslepo; hudební pořad Musicblok; popřípadě vyhlášení ankety Král bílé stopy, kterou uvádí již tradičně. Knor se do dějin domácí kinematografie ale čím dál více zapisuje také jako autor, scénárista či spolupracovník, když v jeho tvůrčí dílně vznikaly programy Knor Time; Koko TV či One Knor Show vydaný i na digitálních nosičích. Není jistě bez zajímavosti, že o patřičné popularitě M. Knora vypovídá i jeho usednutí do křesla v Krausově talk – show programu Uvolněte se, prosím nebo aktivní pomoc moderátora v pauzách při realizaci casting talent reality show Česko – Slovensko má talent. Miloš Knor, jehož nejvíce proslavil již jednou zmíněný projekt Na stojáka a díky němuž se dočkal i vlastního speciálního dílu z toho cyklu s podtitulem nazvaným Best of Miloš Knor se v posledním čase objevuje také v seriálu Na střední V. Nouzáka a možná, že i jeho zbožným přáním je, aby se tato příležitost nestala tou poslední.

Miloš Knor vstoupil již také na literární pole, když se stal spoluautorem knihy Komici pojednávající jak o stejnojmenném divadelním programu, tak potažmo i o jeho vlastní agentuře. Snad se čtenáři jednou dočkají i knižního vydání Knorových povídek, s nimž s tak velkým úspěchem vystupuje v dnes již kultovním pořadu Na stojáka.

Herec a moderátor Miloš Knor je vyjma své hlavní umělecké činnosti také scénáristou, spolupracovníkem a v poslední době i soukromým podnikatelem s vlastní agenturou Komici. Knor se na veřejném kulturním poli objevil teprve před nedávnem a od té doby se stal oblíbeným moderátorem či vyhledávaným bavičem různých společenských akcí. Jak dlouho ale bude Knorova hvězda na celorepublikovém nebi svítit teprve ukáže čas a zároveň i zájem publika, firem, společností či organizací, které jeho talentu využívají nejvíce.

Divadlografie (umělecká – výběr): ? – Komici; 2oo9 – Miloš Knor: One Knor Show; …

zdroj: Daniel Rubeš - Lexikon osobností české a slovenské republiky

Autor: řepešínský

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

43 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

ČT2 - Moulin Rouge

22:50 - 00:50

103 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

23:40 - 00:40

53 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:40 - 00:45

53 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Miloš Knor

Knor Miloš

Jim Taylor

Taylor Jim

Naposled navštívené:
Miloš Knor

Knor Miloš

Jim Taylor

Taylor Jim