Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Václav Rašilov

Povolání:
Národnost:
Věk:
48
Narození:
14.2. 1976, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Václav Rašilov, jak již jeho jméno samo napovídá, patří do rozvětvené umělecké dynastie rodu Rašilovů, z nichž je o sám zatím nejmladším představitelem. Václav je bratrem herce, tanečníka a zpěváka Alexandera Rašilova, nejml.; synem tanečnice a malířky Jarmily s kameramanem Alexandrem Rašilovem, ml.; vnukem herce Alexandera Rašilova, st.; a mimo to švagrem herečky, tanečnice a zpěvačky Vandy Hybnerové. K oblíbeným Václavovým činnostem vyjma umělecké práce patří adrenalinové sporty, převážně skoky do vody.

Václav Rašilov vystudoval pražskou konzervatoř a po ní se stal absolventem alternativního herectví na pražské Divadelní akademii múzických umění a dnes je možné jej spatřit na jevištích pražských divadel Komedie a Ponec či na scéně Divadla Lampion Kladno. To, že Václav hraje v divadle a zároveň dostává příležitosti k dabingovému, filmovému, rozhlasovému i televiznímu natáčení, považuje za štěstí, což dokládají jeho slova: „Divadlo herec potřebuje, aby se mohl ve své profesi zdokonalovat. Dává mu na to většinou větší prostor a více času.“

Václav Rašilov se poprvé před kamerou objevil shodně ve stejném roce a to jak v roli vnoučka Doktora z vejminku, ze stejnojmenného televizního seriálu Z. Podskalského, tak v roli nejmladšího z Petráků v Novákově seriálu Dynastie Nováků. Ostatně v seriálech našel V. Rašilov zatím uplatnění nejvíc, neboť se podílel na Moskalykově dnes již legendárním Dobrodružství kriminalistiky; v neméně oblíbené Bočanově Zdivočelé zemi; jako Kamil Bařinka se objevuje v nekonečné Ulici a zatím největší známost mu na tomto poli nejspíše přinesla seriálová postava mladého Rokyty ze Smyczkova Místa nahoře přesunutá i do Chlumského volného pokračování realizované pod názvem Místo v životě. K dalším výrazným pracím V. Rašilova před kameou jistě patří i pohádky Voděnka O. Koska, v níž byl hrnčířem Jirkou; Vohnice a Kiliján režisérského dua Králová – Plívová – Šimková, které mu svěřilo figuru titulního prince Kilijána nebo Hanušova Sofie a ukradený poklad, kde si zahrál prince Boba. Zatím naposledy jsme Václava Rašilova viděli coby Kenyho v Nikolaevově kladně přijatém seriálu Proč bychom se netopili.

Hudba: Václav Rašilov vystupuje se svým bratrem v příležitostné kapele, která má proměnlivé jméno podle toho, kde zrovna hraje.

zdroj: Daniel Rubeš - Lexikon osobností české a slovenské kultury

Autor: řepešínský

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

05:05 - 05:30

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

04:50 - 05:45

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

9 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

104 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Václav Rašilov

Rašilov Václav

Naposled navštívené:
Václav Rašilov

Rašilov Václav