Zari

Victoria Principal

Povolání:
Rodné jméno:
Victoria Ree Principale
Národnost:
Věk:
74
Narození:
3.1. 1950, Fukuoka, Japonsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Victoria, rodným jménem Victoria Ree Principale, se narodila v Japonsku v roce 1945. Její rodiče byli italskými imigranty. Již v pěti letech vystupovala v reklamě a na střední škole začala s modelingem. V roce 1969 získala titul Miss Miami, ale po vážné autonehodě upřela svou pozornost na herectví.

Krásná brunetka se poprvé představila ve westernu Život a doba soudce Roye Beana, kde hrála ženu Paulovi Newmanovi, za kterou získala nominaci na Zlatý glóbus pro „nejslibnějšího nováčka“. Katastrofický snímek Zemětřesení pro ni znamenal průlom. V roce 1978 již utvářela svou bezpochyby nejznámější postavu Pamelu Barnes Ewingovou ze seriálu Dallas. V roli Pamely hrála ve 251 epizodách a její vystoupení z rozjetého seriálu ukončila filmovou autonehodou, po které Pamela po znetvoření tváře od ohně, prodělala plastiky, ne smrtí, ale děj postavy se vytratil do ztracena.

V roce 1983 jí tato role vynesla nominaci na Zlatý glóbus pro „nejlepší seriálovou herečku“. Tento kultovní seriál se dokonce příští rok v létě vrátí na televizní obrazovky, ale Victorii v něm bohužel neuvidíme, neumím si ale představit, kterou roli by hrála. Tato herečka hraje ve filmech maminky, starostlivě starající se o děti, v soukromém životě však se dětí zřekla, mohlo by jí to zkazit postavu. Dala se na plastické operace, a věnovala se mastičkám a pudrům, které jí vynesly více peněz, než účinkování ve filmu. Ale na film také nezanevřela, založila filmovou společnost a produkovala filmy, ve kterých i hrála. V

90. letech jsme ji mohli vidět v thrillerech Vražda na Rio Grande, kde přijde o přítele a musí bojovat o svůj život během, před svými pronásledovateli, nebo ve filmu Noční můra, kde pro změnu bojuje o svou dceru, kterou ji zločinec unese. Vystupuje dnes i u nás známé show Larry Sanderse (1995) a v dalším, tentokrát v Tv thrilleru Tanec ve tmě (1995). Zde má probémy s tatínkem a musí také vyhledat psychologa, protože ji nikdo nevěří, neboť všichni kolem jsou v dojmu, že si všechno vymýšlí. Učinkuje v dalších seriálech a to Jack & Jill (1999) a Titáni (2000).

Ve svých devatenácti letech žila s miliardářem Bernardem Cornfeldem a na vrcholu své popularity chodila s řadou herců a osobností, například se Stevenem Spielbergem (64) nebo Frankem Sinatrou. V roce 1985 se provdala za hollywoodského plastického chirurga Harryho Glassmana, se kterým se po 21 letech rozvedla.

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

19 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

49 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

79 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

24 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Victoria Principal

Principal Victoria

Naposled navštívené:
Victoria Principal

Principal Victoria