Zari

Julia Ormond

Povolání:
Rodné jméno:
Julia Karin Ormond
Národnost:
Věk:
59
Narození:
4.1. 1965, Epsom, Surrey, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Anglická herečka Julia Ormond se narodila 4.ledna 1965 v Epsomu jako druhá dcera v rodině obchodníka. Poprvé přišla do kontaktu s divadlem už v internátní škole v Cranleighu, kde si vyzkoušela roli Elizy Doolittle v muzikálu My Fair Lady. Rok navštěvovala výtvarnou školu Farnham Art School a pak tři roky studovala herectví na londýnské Webber Douglas Academy.
Od roku 1988 vystřídala celou řadu různých malých jeviští, kde hrála např. Kateřinu Linton v dramatizaci románu „Bouřlivé výšiny“.
Podnikla turné s manchesterským souborem Royal Exchange Theatre Company a následovala řada londýnských předměstských scén (Lyric Hammersmith, Hampstead Theatre, Almeida Theatre ve West Endu).
Na televizní obrazovce se poprvé představila široké divácké veřejnosti ve snímku „Traffik“. Následovala titulní postava historického seriálu „Mladá Kateřina Veliká“, za kterou získala nominaci na kanadskou cenu Genie 1991. V životopisné fresce „Stalin“ zkusila roli jeho ženy Naďi.
Historické kostýmy provázely i Juliinu další filmovou tvorbu: role Dcery ve výpravném podobenství „Dítě z Maconu“ , Nostradamova manželku Marie ve snímku „Nostradamus“ režiséra R. Christiana, manželku Susannah v „Legendě o vášni“ režiséra E. Zwicka.
K jejím nejhezčím filmovým rolím patří bezpochyby lady Guinevra z Leonessu v krásném, romantickém filmu režiséra J.Zuckera „První rytíř“, kde hrála po boku Seana Conneryho a Richarda Gereho.
V roce 1995 zazářila i po boku další megastar - Harrisona Forda - jako „Sabrina“ ve stejnojmenném filmu režiséra S.Pollacka.
V září 2000 se představila na jevišti londýnského Royal Court Theater v premiérové inscenaci dramatu „My Zinc Bed“.
Jako členka poroty se zúčastnila MFF v Karlových Varech 1996, kde byla o dva roky později hostem. Byla provdána za herce Ronyho Edwardse a nyní žije s londýnským gynekologem W.Edridgem.


Autor: catamount

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

35 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

50 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

65 minut již uběhlo
115 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

10 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Julia Ormond

Ormond Julia

Richard L. O'Connor

O'Connor Richard L.

Jean-Henri Compère

Compère Jean-Henri

Naposled navštívené:
Julia Ormond

Ormond Julia

Richard L. O'Connor

O'Connor Richard L.

Jean-Henri Compère

Compère Jean-Henri