Duben

Chuck Norris

Rodné jméno:
Carlos Ray Norris
Národnost:
Věk:
84
Narození:
10.3. 1940, Ryan, Oklahoma, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ať se to někomu líbí či nikoliv, Chuck Norris bude navždy ve světě kinematografie zapsán jako legenda akčních karate filmů. Narodil se 10. března 1940 v Oklahomě jako Carlos Ray. Jeho otec byl příslušníkem indiánského kmene Cherokee a jeho matka byla irská baptistka. Když vystudoval střední školu, dal se k vojenskému letectvu a stal se letcem první třídy. V Koreji, kde sloužil, se naučil bojovému umění zvanému Tang Soo Do. Bojovému umění se začal později věnovat i profesionálně. Byl prvním evropským profesionálním šampionem karate ve střední váze.

Když mu bylo 34 let, měl již otevřeno 32 škol karate. Jedním z jeho žáků byl i slavný Steve Mc Queen, který byl Chuckův dobrý přítel. Byl to právě Steve Mc Queen, který Chucka Norrise přivedl k herectví. Chuck Norris má bratra Aarona, který je režisérem několika jeho filmů, jako např. NÁVRAT HITMANA. Se svým bratrem Aaronem založil filmovou společnost Norris Brothers. Chuck Norris má dva syny, kteří jdou v jeho šlépějích. Jmenují se Mike a Eric.

Za vlády prezidenta George Bushe působil jako jeho poradce pro sport a tělovýchovu (stejně jako jeho slavnější kolega Arnold Schwarzenegger). Velmi často se účastní také charitativních akcí, z nichž ta nejznámější se nazývá Vykopněte drogy z Ameriky (Kick drugs from America), kterou velmi často propaguje i ve svém seriálu WALKER,TEXAS RANGER.

Tento seriál není populární jen ukázkami bojových umění nebo hostováním akčních hvězd jako jsou např. Richard Norton, Marshall Teague, Mako, Martin Kove, Brian Thompson, James Remar, Michael Ironside nebo Sam Jones, ale hlavně ukazuje, jak by se k sobě lidé měli chovat, mezilidské vztahy, přátelství, lásku, podporu a toleranci. V posledních několika letech spolupracuje především s mladými herci, jako jsou např. Marco Sanchez nebo James Wlcek, kteří si v seriálu WALKER,TEXAS RANGER zahráli postavy dvou soukromých detektivů Carlose Sandovala a Trenta Malloye.

Diváci si oba herce tak oblíbili, že se v roce 1998 začal natáčet seriál WALKER,TEXAS RANGER: THUNDEROVI SYNOVÉ. Protože se však Chuck Norris v tomto seriálu moc často neobjevoval a divákům chyběl, seriál byl po několika dílech ukončen. Chuck Norris také napsal několik knih o bojovém umění. Postavu Cordella Walkera si zahrál také v jedné epizodě seriálu MARTIAL LAW. Zatím jeho posledním filmem je WALKER, TEXAS RANGER: FALEŠNÉ OBVINĚNÍ.

Autor: videofil

Životopis (biografie) / Informace:
Chuck Norris se narodil 10. května 1940 v Ryanu v Oklahomě jako Carlos Ray Norris. Po otci je napůl Cherokee a po matce je napůl Ir. Po vysoké škole se Norris připojil k letectvu. Během své služby byl poslán do Jižní Koreje, kde se začal věnovat bojovému umění Tang Soo Do (nyní taekwondo), získal i hnědý pás v judu. Po službě v roce 1962 se vrátil do Los Angeles, kde si otevřel školu karate. Do jeho školy chodil i Steve McQueen, který později povzbudil Norrisovu hereckou kariéru.

V roce 1968 získal Norris titul mistra světa ve střední váze v karate. Tento titul mu vydržel až do roku 1974, kdy odešel do sportovního důchodu. V roce 1972 si Norris zahrál svou první filmovou roli, po boku Bruce Leeho, ve filmu Cesta Draka (hrál zde zápornou roli). V roce 1980 následuje řada úspěšných filmů např: Delta force, Nezvěstní v boji, Osaměly vlk McQuade atd. Poté jeho sláva šla poněkud do ústraní.

V roce 1993 se objevil jako Cordell Walker, v hlavní roli populárního seriálu Walker, Texas Ranger, který trval do roku 2001.

Norris byl ženatý do roku 1988 s Diane Holechek, se kterou má dva syny a jednu dceru. V roce 1998, se oženil s bývalou modelkou Genou O´Kelley a v roce 2001 se jim narodila dvojčata.

Autor: Pauzik

Životopis (biografie) / Informace:
Chuck Norris se narodil 10. května 1940 v Ryanu v Oklahomě jako Carlos Ray. Je nejstarší ze 3 synů čerokézského Indiána a přísně nábožensky založené irské baptistky. Jeho otec, alkoholik, se doma moc nezdržoval. O mladší bratry Wielenda a Aarona se staral Chuck. Když bylo Chuckovi 12 let, odstěhoval se s matkou a bratry za matčiným zaměstnáním do Torrance v Kalifornii.

Po střední škole se oženil se svojí první velkou láskou Diannou a vstoupil do služeb amerického letectva. Byl přidělen na Oscan v Koreji, kde se mimo jiné zdokonalil v judu a naučil teakwondo, korejskou variantu karate. Když se v roce 1961 vrátil do Spojených států, měl už hnedý pás v judu a černý v teakwon-do. Doma pokračoval v dalších variantách bojového sportu Dálneho Východu, mimo jiné u Bruce Leea.

V roce 1968 se stal mistrem světa v karate ve střední váze. Prvenství si držel až do roku 1974, kdy neporažen odešel ze světa vrcholového sportu. Rovněž v roce 1968 stál poprvé před kamerou ve filmu (The Wrecking Crew). Se svým přítelem a učitelem vystupoval v roce 1973 ve finálním boji filmu The Return of the Dragon a svoji první hlavní roli dostal koncem sedmdesátých let ve filmu Good Guys Wear Black.

V roce 1985 podepisuje smlouvu na sedm let se spoločností Canno Group. V následujících letech pro ni natáčí filmy The Delta Force, Hero, Invasion USA, Delta Force II a Hitman. V roce 1988 uveřejňuje svoji autobiografii: The Secret of Inner Strenght. Dnes Chuck vlastní produkční firmu Top Kicks Produktions a ve volném času se angažuje v dobročinnosti. Je čestným předsedou sdružení "Hospitalized Vietnam Veterans", podporuje nemocné a handicapované děti spolu s fondem "Make a Wish Foundation" a kromě toho je prezidentem federace "Black Belt United Fighting Arts Federation", ve které se jednou za rok scházejí všichni nositelé černého pásu.

S manželkou Diannou, která ho po třiceti letech opustila, má Chuck dva syny - Erica (1966) a Mikea (1964). Ten druhý jde ve stopách svého otce (Born American).

Autor: seagal

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Chuck Norris

Norris Chuck

Naposled navštívené:
Chuck Norris

Norris Chuck